В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО

ПОЛТАВА
13.04.2015, 13:35
В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО

За перший день ярмарки, благодійники, майстри та господині, зібрали понад двадцять тисяч гривень на одяг військовим. Сьогодні біля Свято-Успенського собору Полтава ярмаркує другий день. Сотні гостей можуть знайти собі до смаку майже все, що забажаєш, а придбавши, зробити цим невеликий внесок на допомогу українським солдатам.

В Полтаві на території Свято-Успенського собору четвертий рік поспіль проходить традиційний фестиваль «Свято Пасхи».

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_1

Цього року дводенні народні гуляння на Івановій горі відвідали уже тисячі полтавців і гостей міста.

У рамках духовного фестивалю просто неба на спеціальній сцені між храмами проходять пісенні концерти музичних колективів релігійних громад, здебільшого дитячих, із різних сіл Полтавщини.

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_3

Але цього року є певна особливість фестивалю, що привернула увагу сотні глядачів: ярмарок виробів ручної роботи та наїдків. Усі представлені витвори й різні страви можна придбати: від традиційних полтавських вареників, без яких не можна уявити жодний ярмарок на Полтащині, до східної пахлави і шурпи. Також обереги, патріотичні футболки, вишиванки, традиційну українську дитячу іграшку.

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_5

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_7

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_9

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_11

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_13

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_15

Поряд відбувалася фотовиставка історії полтавських храмів, де діти можуть випробувати свій хист писанкаря на величезних крашанках та навчитися техніці використання воску під час розпису.

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_17

Поряд – скрині для оплати. Деякі майстри віддають на допомогу біцям АТО всі виручені кошти, дехто лише частину. 

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_19

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір каже, що не сумнівався в правильності і праведності рішення – відкрити храмові ворота ярмарку. Цю ідею запропонували волонтери з Полтавського батальйону небайдужих:

«Ми сподіваємося, що провівши цей захід, ми згуртуємо людей. Нагадаємо людям про це свято, що воно є духовним, релігійним – коли Христос, син Божий, переміг смерть і цю перемогу дарував всім нам, хто буде жити за його заповідями, за його волею, теж отримає безсмертя і здобуде Царство Боже. Також ми використовуємо цю нагоду щоб допомагати нашим військовим, підтримувати їх, гуртувати навколо цієї ідеї людей. Дати можливість людям, щоб кожен в міру своїх сил зробив лепту. Хтось може придбати тут виріб, хтось може з’їсти борщ – і ці кошти будуть його внесок в нашу перемогу» - сказав владика Федір.

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_21

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_23

В Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок на потреби АТО_25

Паралельна частина фестивалю – виставка пасхальних композицій від місцевих громад. Цього року вони всі патріотичні не менш, аніж релігійні: від синьо-жовтого торту-храму, до карти України, на якій відмічені традиційні орнаменти крашанок всіх регіонів – спільні риси наочно доводять духовну єдність України від Ужгорода до Луганська, від Чернігова до Криму.


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00