В рейтингу демократій світу Україна опинилася між Гондурасом та Замбією

УКРАЇНА
02.02.2018, 08:17
В рейтингу демократій світу Україна опинилася між Гондурасом та Замбією

Дослідницька організація Economist Intelligence Unit (EIU) представила днями свою щорічну доповідь Democracy Index 2017, в якій оцінюється рівень розвитку демократії у 165 країнах світу і двох територіях у 2017 році.

До першої трійки рейтингу увійшли Маврикій, Ісландія та Швеція. Україна посіла у рейтингу 83 місце. На сходинку вище – Гондурас, сходинкою нижче – Замбія.

Що стосується країн-сусідів України, то у рейтингу демократії Росія зайняла 135 місце, Польща — 53, Словакія - 44, Угорщина — 56, Румунія - 64, Молдова - 78, Білорусь - 138. Україна посіла у рейтингу 83 місце.

В рейтингу демократій світу Україна опинилася між Гондурасом та Замбією_1

На думку дослідницької організації EIU, ключовим для майбутнього прогресу України є «зіткнення між владними інтересами, які користуються перевагами влади протягом десятиліть, і реформістськими силами».

Усі країни в рейтингу поділені на чотири категорії – «повні демократії», «недосконалі демократії», «перехідні режими» та «авторитарні режими». При класифікації автори доповіді враховували ряд показників та категорій, таких як вибори і плюралізм, громадянські свободи, діяльність уряду, політична ангажованість населення і політична культура. 

Відділ моніторингу