В Українських ВУЗах планують ввести іменні стипендії на честь Героїв Небесної Сотні

ПОЛТАВА
25.02.2017, 16:03
В Українських ВУЗах планують ввести іменні стипендії на честь Героїв Небесної Сотні


Влада планує ввести іменні стипендії на честь Героїв Небесної сотні у Вищих навчальних закладах країни.
Про це йдеться в листі Порошенка до прем’єр-міністра Гройсмана, де президент з метою увічнення пам’яті наймолодших Героїв Революції Гідності, пропонує уряду ввести стипендії з їх іменами для студентів, що досягли вершин у навчальній сфері та сприяють розвитку і популяризації університетів. 

В Українських ВУЗах планують ввести іменні стипендії на честь Героїв Небесної Сотні _1

Ця ініціатива була запропонована громадськими активістами під час заходу-спомину на честь дня загибелі Небесної Сотні.
–Доцільно Кабінету Міністрів України опрацювати питання щодо встановлення державних іменних стипендій найкращим студентам, молодим науковцям, учням на честь наймолодших зі згаданих Героїв (Войтович Назар Юрійович, Поправка Юрій Юрійович, Голоднюк Устим Володимирович, Гурик Роман Ігорович, Максимов Дмитро Вячеславович), – йдеться у листі.
Окрім цього, Порошенко додав, що за проханнями активістів, окрім усіх інших навчальних закладів, важливим є встановлення стипендій в установах, де навчалися Герої Небесної Сотні – Сергій Нігоян, Дмитро Пагор, Іван Тарасюк, Олександр Плеханов, Владислав Зубенко, Василь Мойсей, Дмитро Чернявський, Ігор Костенко, Сергій Байдовський, Юрій Дяковський.
Нагадаємо, що під час Революції Гідності віддав своє життя уроджинець Полтавської області, кременчужанин Ігор Сердюк, який загинув 18 лютого неподалік вулиці Інституцької від пострілу в обличчя. 

В Українських ВУЗах планують ввести іменні стипендії на честь Героїв Небесної Сотні _3

Указом Президента № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності ІгорюСердюку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Відділ моніторингу

Читайте також:
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
20 квітня, 15:35