В Укрзалізниці стверджують, що кондиціонерами обладнані 42% вагонів

ПОЛТАВА
14.08.2018, 07:20

Нині 42% вагонів пасажирських потягів обладнано системою кондиціювання повітря, а система примусової вентиляції є в усіх вагонах. Принаймні, так запевняють в Укрзалізниці у відповідь на інформаційний запит Укрінформу. 

В Укрзалізниці стверджують, що кондиціонерами обладнані 42% вагонів_1

“Наразі парк пасажирських вагонів, що використовується у пасажирських поїздах, складає 2930 вагонів, з яких 1232 вагони обладнані системою кондиціювання повітря (42%)”, - розповіли в Укрзалізниці.

Крім того, зазначається, що вже на 455 пасажирських вагонах встановлено систему відеоспостереження. Водночас на підприємстві зауважили, що під час будівництва нових та модернізації (капітально-відновлювальний ремонт) існуючих пасажирських вагонів, також встановлюється система відеоспостереження.

В Укрзалізниці також поінформували, що у пасажирських поїздах експлуатується близько 461 тис. 149 комплектів постільної білизни, а план постачання комплектів постільної білизни для пасажирського господарства на 2018 рік становить 200 тис. 10 комплектів. За даними залізничників, фактично вже придбано 128 тис. 831 комплект, тобто у 2018 році оновлено 28% постільної білизни.

Водночас в Укрзалізниці додали, що не планують поки що замінювати скляні чайні склянки у потягах на склянки разового використання.

Також в Укрзалізниці повідомили, що виплати компенсацій пасажирам за неналежні умови проїзду не передбачені нормативними та нормативно-правовими актами.

"Перевезення пасажирів здійснюється пасажирськими вагонами, які відповідають санітарно-технічним та іншим нормам, що забезпечують безпеку для життя та здоров'я пасажирів. Відшкодування компенсаційних виплат пасажирам за неналежні умови проїзду нормативними та нормативно-правовими актами не передбачено", - йдеться у відповіді Укрзалізниці.

Також зазначається, що відповідно до договору перевезення (придбаного проїзного документа) перевізник зобов'язується перевезти пасажира до пункту призначення в терміни, визначені договором.

Крім того, у відповіді на запит Укрзалізниця повідомляє, що протягом 2018 року не було зафіксовано звернень громадян до суду щодо порушення їхніх прав під час пасажирських перевезень.

"Всі суперечки і непорозуміння, які виникають між пасажирами та працівниками залізниці, розв'язуються на станції начальником станції або начальником вокзалу, в поїздах під час руху поїзда - начальником поїзда, не доводячи їх до суду", - повідомляє Укрзалізниця.

Товариство інформує, що у разі виявлення у пасажирських вагонах технічних несправностей пасажир має право звернутися до начальника поїзда через провідника вагону. Склади пасажирських поїздів супроводжують начальник поїзда, провідники та електромеханік, який у разі можливості усуне технічні несправності під час поїздки.

Укрзалізниця також повідомляє, що супровід пасажирських поїздів медичним працівником не передбачений, а в екстрених випадках необхідно звертатись до провідника, який повідомить начальника поїзда, і той через засоби зв'язку зможе викликати швидку допомогу, яка чекатиме хворого на найближчій станції.

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45