Великі крадіжки піску в Полтавському районі продовжуються під наглядом правоохоронців

ПОЛТАВА
20.06.2017, 14:04
Великі крадіжки піску в Полтавському районі продовжуються під наглядом правоохоронців

Десять вантажівок із краденим піском зафіксували представники Народної ради в м. Полтава з журналістами «ОБ» сьогодні за годину спостереження. 18-кубові «Камази», «Мерседес», «Івеко» тощо незаконно вивозили кварцовий пісок із території Чалівської протипожежної водойми поблизу с. Копили Полтавського району.

Великі крадіжки піску в Полтавському районі продовжуються під наглядом правоохоронців_1

Патрульна поліція прибула на місце злочину через 2 години (!) після нашого виклику. Однак, за їх словами, не мала права затримувати вантажівки. Ще через годину й дзвінок особисто керівництву поліції та заступнику облпрокурора прибула слідчо-оперативна група. За 3 години всі вантажівки й навантажувач покинули місце злочину. Навантажувач був затриманий під час утечі.

Великі крадіжки піску в Полтавському районі продовжуються під наглядом правоохоронців_3

Деталі й відеоматеріали завтра на «ОБ».

Нагадаємо, 6 червня на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Полтавській області відзвітувалися, що Управління захисту економіки спільно з прокуратурою області виявили факт незаконного видобутку піску в Полтавському районі. У крадіїв була вилучена техніка.

БІЛЬШЕ: Керівництво полтавської прокуратури і Нацполіції покриває розкрадання піску

Попри це незаконний видобуток і вивезення піску в особливо великих розмірах не припинено.

Незаконний намив і вивезення піску здійснюється з осені 2016 року. Голова Народної ради Володимир Дащенко звертався з цього приводу до Генеральної прокуратури, Адміністрації Президента, Кабміну та ін.

ЧИТАЙТЕ: Пісок для Піска: «БПП» розорює надра Полтавщини під позачергові вибори президента

Уважати публікацію офіційним зверненням про злочин до ГПУ, НАБУ, МВС, САП.


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27