Від Місяця до Урану за 20 років: як Китай хоче «окупувати» Сонячну систему

СВІТ
13.07.2017, 09:29
Від Місяця до Урану за 20 років: як Китай хоче «окупувати» Сонячну систему

Китайська влада оприлюднила плани КНР по дослідженню Сонячної системи на найближчі 20 років.

Уже в листопаді цього року планується запуск місії Chang'e-5, в ході якої з Місяця буде доставлено до двох кілограмів місячного ґрунту та зразків гірських порід. Як очікується, висадка буде проводитися на піку Рюмкер в межах Океану Бур. Це порівняно молода вулканічна ділянка, яка дозволить дослідити процеси місячної ерозії.

Однак тільки Місяцем «апетити» китайців не обмежуються. З 2019 по 2022 рр. вони планують завершити будівництво національної орбітальної станції, а також свій аналог «Морського старту». Також КНР має намір «потягатися» з Ілоном Маском і створити ракети, що повертаються, які, однак, будуть спускатися на парашутах, а не на двигунах.

Від Місяця до Урану за 20 років: як Китай хоче «окупувати» Сонячну систему_1

У 2020 планується відправка місії на Марс (доставка ґрунту планується до 2030 року), потім – дослідження навколоземного астероїда. Також до 2030 року Китай має намір відправити місію на Ганімед – супутник Юпітера, який, як і Європа, має океан. Ці місії вже затверджені, також зараз на етапі узгодження перебуває експедиція до Урану, запланована на 2030 роки.

З огляду на, що китайці не витрачали час на власні дослідження, а копіювали радянські напрацювання у них є шанси це реалізувати. Як все буде насправді – побачимо досить скоро.

Від Місяця до Урану за 20 років: як Китай хоче «окупувати» Сонячну систему_3

Відділ моніторингу

Читайте також:
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
27 березня, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
27 березня, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13
Світ
«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.
25 березня, 18:07