Видана колумністом «Останнього Бастіону» книжка може стати бестселером

КНИГИ
04.10.2019, 09:45
Видана колумністом «Останнього Бастіону» книжка може стати бестселером

В середині вересня автор історичної колонки «Останнього Бастіону» Роман Пономаренко видав чергову книгу – історичне дослідження «Сталевий шквал. Історія “дивізії сімнадцятирічних”».

Всього за пів місяця розійшлося більше, ніж половина тисячного накладу книги. Про це на своїй сторінці повідомив сам автор.

«Не слухай Штайнмайєра, читай про Курта Майєра! – З іронією написав Пономаренко у себе на сторінці, – Тут повідомили, що за 3 тижні 63 % від 1000-накладу книги «Сталевий шквал» вже знайшли своїх вдячних читачів. І кажуть, що книжка актуальна, особливо в теперішніх умовах, коли самим популярним словом в українському лексиконі несподівано стала «капітуляція». Так що всім читачам вдячний за увагу до моєї скромної праці».

Книгу, зокрема, замовляють вояки, які знаходяться у фронтовій зоні.

Книга «Сталевий шквал. Історія “дивізії сімнадцятирічних”» – чи не перше в новітній українській історіографії комплексне професійне дослідження, присвячене німецьким військам часів Другої світової війни.

«Ну що, хто чекав, ті дочекалися – ось вона, нова моя книга, тільки вийшла з друку. Так, на трохи незвичну тему. Бо якщо ви цікавитеся історією Другої світової війни, то мабуть помічали, що в українських книгарнях нереально купити якесь наукове дослідження присвячене німецькій армії. Це дивно, бо як свідчить військова історія, саме німецький Вермахт показав в війну найвищу боєздатність і ефективність. І саме тому, наприклад, в Польщі чи Чехії (а також майже в усіх інших країнах) кожного року видаються десятки книжок на цю тему. Тільки в Україні, на жаль, його історія жодним чином не досліджується. Тому популярний видавничий слоган «Такої книги ще не було!» (с) в даному випадку повністю виправдовується», – писав Пономаренко, презентуючи свою нову книгу.

«Відразу скажу, що вдалося розбити трохи поширених стереотипів, ретельно розібравши деякі важливі питання. Бо я ж пишу історію без прикрас, як воно було насправді», – повідомив дослідник.

Читайте також:
Книги
Задовго до шумерів у Передній Азії виникла добре згуртована спільнота, що мала унікальні знання. Люди контактували із позаземними істотами.
14 квітня, 20:58
Книги
Західні ж поціновувачі російської літератури, відвідавши Київ, могли б дізнатися про такого Булгакова, про якого не розкажуть у Москві...
08 квітня, 20:28
Книги
Служба зовнішньої розвідки України розсекретила справу-формуляр на Володимира Винниченка.
15.12.2023, 16:14
Книги
Глобальна популяризація нашої національної історії та літератури зазнала фіаско. Провина цілковито лежить на галузевих міністерствах.
25.10.2023, 14:17
Книги
21.IX.1937 світ побачила повість-казка Джона Рональда Руела Толкіна «Гобіт, або Туди та звідти». Це один із перших творів жанру фентезі.
21.09.2023, 17:38
Книги
Він не проти навчання нейромереж на власних творах
27.08.2023, 11:15