Викривлена соціологія

ПОЛТАВА
24.04.2018, 07:06
Викривлена соціологія

Головний ризик демократичних виборів –

це не те, як люди проголосують, а як порахують.

Не встигають завершитися одні виборчі перегони, як на зміну їм приходять нові. І з кожними перегонами збільшується кількість сумнівних соціологічних опитувань, в «аналітиці» яких зацікавлені певні політичні кола. Результатами подібних опитувань збивають з пантелику громадян України, впливають на їх свідомий вибір.

На українському ринку маркетингових досліджень понад двадцять років «творчо» працює приватне підприємство ТОВ «Українська Маркетингова Група» (ЄДРПОУ 30303540, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 72). Окрім маркетингових досліджень, підприємство ТОВ «Українська Маркетингова Група» почало активно цікавитись і практичною соціологією. Так, восени 2017 року підприємство перемогло у тендері щодо «Проведення інформаційно-аналітичних досліджень у сфері формування та вивчення громадської думки» на замовлення Міністерства інформаційної політики України (посилання - https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-11-03-002984-c).

Викривлена соціологія_1

Тривалий час керівником підприємства був чинний народний депутат ВРУ, голова фракції «БПП» Артур Володимирович Герасимов. До складу засновників підприємства входить його мати – Віолетта СергіївнаГерасимова. Директором підприємства ТОВ «Українська Маркетингова Група» (у відповідності до інформації інтернет-сайту http://www.umg.ua/contacts.html) працює пані Наталія Олександрівна Бухалова – дружина Артура Герасимова, про що інформує е-декларація пана Артура (https://declarations.com.ua/declaration/nacp_c27fce5f-f137-4e3e-a754-990397edd1aa).

Викривлена соціологія_3

Під час останніх президентських перегонів Артур Герасимов був керівником Донецької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка» та прославився в регіоні як «смотрящий» Донецької області, про що повідомляли різні ЗМІ (https://nv.ua/ukr/publications/hto-takij-artur-gerasimov-golovni-fakti-pro-novogo-glavu-najbilshoji-fraktsiji-parlamentu-916986.html або http://argumentua.com/stati/artur-gerasimov-ot-posobnika-banditov-do-predstavitelya-prezidenta).

Викривлена соціологія_5

Пану Артуру під час президентських перегонів плідно допомагав Сергій Володимирович Шахов. Восени 2014 року вони разом потрапили до ВРУ. Влітку 2016 року народний депутат України С.В. Шахов був представлений депутатам Полтавської обласної ради особисто головою Полтавської обласної ради О.Ю. Біленьким – як надзвичайно поважна людина та патріот України (відео - https://www.youtube.com/watch?v=OtOLAbpOfCo). Після обрання О.Ю. Біленького головою Полтавської обласної ради, на посаду керівника апарату ради був призначений бізнес-партнер, який протримався на посаді аж 10 днів(!!!), а нині є заступником голови Луганської ОДА Сергій Олександрович Філь. Одночасно останній є чинним помічником-консультантом на громадських засадах у А.В. Герасимова.

Викривлена соціологія_7

Під патронатом пана Філя деякий час на посаді директора Департаменту масових комунікацій Луганської ОДА працював Олексій Володимирович Бєлишев, який зараз очолив відділ інформаційного забезпечення Полтавської обласної ради. Ось ці персони значною мірою були задіяні в проведені з 14 по 28 лютого 2018 року соціологічного дослідження на Полтавщині на восьми виборчих округах. Мета дослідження – виявити реальний рейтинг Президента Порошенка на Полтавщині.

Як стало відомо Останньому Бастіону, за цим дослідженням стояло згадане ТОВ «Українська Маркетингова Група» в особі менеджера Олени Дудник (Гриненко). Для реалізації проекту були найняті люди із відповідним досвідом роботи, які у восьми округах й провели анкетування. Потрібно було здати по 400 заповнених анкет з кожного округу. Про штрафні санкції за неякісно виконану роботу чи неоплату не йшлося. Ніхто не підписував і жодних офіційних паперів… Така собі «чорна» робота за готівку. Одна заповнена анкета оцінювалася у 30 гривень, компенсувалися транспортні витрати, сумлінним та активним додавалося ще й 20% так званої «організаторської» премії.

Панею Дудник до соціології був долучений Олексій Бєлишев. Цей пан, у свою чергу, загітував свою матінку Поліну Семенівну Гордієнко у якості водія свого власного автомобіля Renaultsondero. За два тижні, долаючи лютневі снігові замети та морози, бригада виконала замовлення. Лише з оплатою вийшло негарно – гроші ніхто із анкетувальників й досі не отримав. Щодо розрахунку за виконану роботу з О.В. Бєлишевим, сказати щось важко. Але підозрюємо, що саме за соціологічні вправи обласні керманичі віддячили Бєлишеву, надавши йому службове житло площею 17 м2 (розпорядження № 217 Голови Полтавської ОДА від 19.03.18 року).

Викривлена соціологія_9

Мабуть, не випадково особливу увагу соціологи звернули на місто Решетилівку та район. Склалося враження, що «патріот Решетилівщини» почав примірятися до депутатського крісла. А, можливо, тут все ще триває процес втілення попередньо опрацьованих донбаських виборчих технологій Шахова-Герасименка (ред.: відкритий підкуп виборців із залученням «членських книжечок»). До речі, Останній Бастіон вже описував подібну схему, яку О.Ю. Біленький разом із ГО «Патріоти Решетилівщини» почали рекламувати та, певно, й втілювати у Решетилівці (стаття «Патріоти Решетилівщини» під надійним прикриттям міської та обласної ради»http://bastion.tv/news/patrioti-reshetilivshini-pid-nadijnim-prikrittyam-miskoyi-ta-oblasnoyi-radi/).

Слід нагадати про ще одну цікаву обставину щодо анкетування Решетилівки – адже і Біленький, і Герасимов - решетилівці.

Щодо звітів з висновками стосовно цього соціологічного дослідження, то Останньому Бастіону надавати інформацію виглядає некоректним. Хто проводив дослідження, той і мусить його оприлюднювати.

Викривлена соціологія_11

Якщо враховувати минуле людей, які стоять за цим соціологічним анкетуванням, то вочевидь буде зрозуміла відповідь – довіри до цієї інформації немає ніякої. Ці донбаські провладні «підрахуї» готові на все, аби бути біля владного та дармового корита. Прикро, що справжні ПАТРІОТИ УКРАЇНИ сидять в казематах, а ті нікчеми, що піднімали ворожий триколор на підтримку квазіреспублік, стали оточенням Президента Порошенка.

Все чіткіше виявляється справедливість народного вислову: «Скажи мені, хто твій президент, і я скажу – хто ти».

Олег Підгорний

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45