Вісім колишніх посадовців ДФС підозрюються у корупції

УКРАЇНА
20.11.2017, 09:08
Вісім колишніх посадовців ДФС підозрюються у корупції

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) виявили ознаки корупції – умисне неподання колишніми працівниками Державної фіскальної служби (ДФС) декларацій після звільнення.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Відповідно до документів, НАЗК надсилало нагадування колишнім посадовцям ДФС про необхідність подання декларацій у передбачений антикорупційним законом десятиденний термін. Наразі ці повідомлення проігноровано, а також відсутні будь-які пояснення або заперечення щодо поважності причин неподання декларації.

Таким чином, у діях колишніх працівників ДФС вбачаються ознаки корупційного правопорушення, за яке передбачено кримінальну відповідальність, визначену статтею 366-1 Кримінального кодексу України. За результатами бездіяльності колишніх посадових осіб ДФС відповідні документи будуть надіслані до Національної поліції.

У НАЗК нагадують, що за умисне неподання декларації суб’єктом декларування передбачено відповідальність у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.