Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві

ПОЛТАВА
21.09.2016, 17:41
Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві

У художньому музеї Полтави відкрили персональну виставку Володимира Колеснікова «У пошуках рівноваги». На виставці представлено близько 30 картин.

Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві_1

Володимир Колесніков посередині з аркушами в руках 

Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві_3

Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві_5

– На мою думку, ця виставка особлива не тільки тому, що вона відкрита напередодні Дня міста. Взагалі, кожна з цих картин – окремий світ, який наповнений власними переживаннями автора. Десь це – утопія, десь це сувора реальність – прокоментувала директор Галереї мистецтв Ольга Курчакова.

Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві_7

За її словами, сам автор картин не зміг з’явитися на виставці, бо його запросили до Китаю, де він буде брати участь у вченій колегії. Доповнили її слова друзі художника, які розповіли, що його роботи відомі далеко за межами України.

– Познайомилася з Володєю в цій галереї, коли він ще молодим допомагав своєму батьку організовувати виставки. Він подорожував до Чорногорії та до Словаччини, але не для туризму – він працював з місцевими талантами. До нього навшпиньки ходили на заняття. Ви не уявляєте ту ауру, яка панувала на його заняттях. Це – неймовірно, зараз і досі у Європі у захваті від його творчості – розповіла полтавська художниця Алла Тимошенко.

Загалом усі присутні мали можливість увібрати шматочок тієї атмосфери, яку художник вкладав у свої картини.

Сам Володимир Колесніков все своє життя працював у багатьох жанрах: експерименти з пластикою й скульптурою, художником-декоратором, виконував монументально-декоративні роботи, монументальний живопис, графіка й станковий живопис. В результаті залишив близько 3000 робіт, в яких відобразились сюрреалістичні пошуки й творчі діалоги з такими майстрами, як Дега, Пікассо, Лактіонов.

Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві_9

Виставку «У пошуках рівноваги» відомого художника Колеснікова відкрили в Полтаві_11

Зараз твори художника стали частинами 22 музейних збірок та приватних колекцій у різних частинах світу: Україні, Росії, Швейцарії, Німеччині, Франції, Малайзії, США, Бельгії, Японії тощо.

Найвідомішими виставками робіт Колеснікова стали «Подорож до Японії», «Рух у просторі й часі», «Танець» і виставка графіки у київській галереї мистецтв «Планетарій». Всі ці проекти бачили й мають змогу відчути знову і у Полтаві, куди художник постійно повертався попри успіхи в столиці й численні закордонні поїздки.


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27