Виставку вишитих картин представила полтавцям миргородська майстриня

ПОЛТАВА
20.05.2017, 10:35
Виставку вишитих картин представила полтавцям миргородська майстриня

У Полтавській галереї мистецтв імені Миколи Ярошенка відкрилася експозиція вишитих ікон та картин. Їх авторка – Ніна Фоменко, миргородська майстриня.

Більшість робіт виконані власним швом або хрестиком чи напівхрестиком.Вперше мисткиня почала працювати над своїми роботами у 1999 році, коли вишила «Різдво Богородиці». Із того часу релігійна тема у вишивці захопила жінку, стала провідною у творчості.

– Багато людей ходять подивитися на ці твори. Деякі навіть приносять із собою лупу, аби роздивитися, як вишита та чи інша робота – Фоменко.

Виставку вишитих картин представила полтавцям миргородська майстриня_1

Фоменко налагодила зв’язок із Львівським музеєм вишивки, де міститься понад 100 робіт відомого вишивальника. Директор якого допоміг почати майстрині працювати з Дмитром Блажейовським, що жив тоді в Римі. Відтоді Ніна Фоменко продовжує працювати над своїми творами. У Полтаві вона презентувала результати своєї майже 20-річної праці.

Виставку вишитих картин представила полтавцям миргородська майстриня_3

На виставці можна побачити 81 картину та ікону. Роботи експонуватимуться до 4 червня у виставковій залі місцевої Галереї мистецтв імені Ярошенка.

Виставку вишитих картин представила полтавцям миргородська майстриня_5

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54