​Влада Польщі “накрила” фірму, яка видала понад 3 тисячі липових запрошень для українців

УКРАЇНА
12.04.2018, 07:02
​Влада Польщі “накрила” фірму, яка видала понад 3 тисячі липових запрошень для українців

Польські правоохоронці затримали організовану групу, яка складалася з поляків та українки, які штампували фальшиві запрошення для отримання українцями польських віз.

Про це повідомляє прес-секретар комендант Надбужанського відділу Прикордонної служби Польщі Даріуш Сенєцький, передає “Польське Радіо”.

Зокрема, польська прокуратура висунула звинувачення в організації незаконного перетину державного кордону Польщі п’ятьом особам, які підозрюються у реєстрації близько трьох тисяч фальшивих заяв про намір працевлаштування громадян України.

Варто зазначити, наявність такої заяви дозволяє отримати польську візу. “Звичайно, вони отримували за це гроші, але потім нікого не наймали на роботу”, – заявив чиновник. Звинувачення висунули чотирьом полякам і громадянці України, яких польські прикордонники затримали на терені Мазовєцького воєводства. “Підозрювані визнали свою провину і дали пояснення згідно з результатами розслідування”, – сказала прес-секретар Окружної прокуратури в Любліні Агнешка Кемпка.

«Від квітня 2016 року ці особи завдяки трьом фірмам зареєстрували понад 3000 заяв для громадян України», – сказав Сєніцький. За словами слідчих, насправді жодна з цих фірм не мала наміру, ні можливості найняти українців. «Частина з фірм працювала за неправдивими адресами. Для підтвердження поданих до воєводських управлінь запрошень фірми представляли фальшиві витяги з банківських рахунків та фіктивні договори про оренду житла», – додав речник.

У затриманих вилучили майже 138 тис злотих і 14,5 тис американських доларів, а також комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фальшиві документи. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.