Президент розпускає Верховну Раду

УКРАЇНА
26.08.2014, 07:01
Президент розпускає Верховну Раду

Президент України Петро Порошенко вирішив розпустити Верховну Раду. Про це йдеться у повідомленні глави держави у Facebook.

«Я вирішив достроково припинити повноваження Верховної Ради сьомого скликання. Вибори нового парламенту відбудуться 26 жовтня 2014 року. Це рішення я ухвалив у строгій відповідності зі статтею 90 Конституції України», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що 24 липня розпалася коаліція, а нову протягом місяця парламент так і не створив.

Петро Порошенко наголосив, що 80% українців підтримують перевибори.

«Вибори – найкращий спосіб люстрації. І починати очищення слід із найвищого законодавчого органу. Теперішній склад Верховної Ради упродовж півтора року був опорою Януковича. І більшість саме цих депутатів ухвалювала диктаторські закони, які забрали життя Небесної Сотні. За це треба нести відповідальність – і кримінальну, і політичну. Чимало депутатів, які засідають або числяться в Раді – якщо не прямі спонсори та спільники, то симпатики бойовиків-сепаратистів. Навіть на оголошення мобілізації та на вимогу визнати «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями ледь-ледь нашкребли 232 голоси», – наголосив Порошенко.

За словами президента, парламентські вибори – це частина його мирного плану.

«Ключовий його елемент – політичний діалог з Донбасом. З ким, вибачте, говорити? З незаконними збройними формуваннями спілкуватися можна лише за допомогою сили, поки вони не склали зброї. А більшість тих, кого виборці обрали на парламентських виборах дванадцятого року втратили авторитет та вплив на людей», – зазначає Президент.