Водій, що збив дівчинку в центрі міста, повністю визнає свою провину

ПОЛТАВА
30.10.2014, 14:37
Водій, що збив дівчинку в центрі міста, повністю визнає свою провину

Вчора на сайті «Останній Бастіон» з’явилась публікація про дівчинку, що були збита на пішохідному переході в центрі міста 27 жовтня, в якій був висвітлений погляд матері на дану ситуацію. Сьогодні ж мова піде про іншу сторону цього конфлікту – водія, що скоїв наїзд на дитину.

Приводом для сьогоднішнього матеріалу став візит матері водія і її розповідь про аварію, що трапилась у понеділок. На згадку про свій візит Вікторія Валеріївна залишила нам наступне звернення:

Водій, що збив дівчинку в центрі міста, повністю визнає свою провину_1

Отже, за словами матері водія, яка не була на місці ДТП, аварія трапилась виключно тому, що на той момент, 8.30 ранку, сонце світило прямо в очі шофера і він просто не побачив дитину, що переходила дорогу по пішохідному переходу. Сам водій прокоментував подію наступним чином:
«На пішохідному переході дівчинка переходила дорогу. Сонце сліпило очі і я ледве рухався – 10-15 кілометрів. Дівчинку я не побачив. Я її зачепив краєм бамперу, дівчинка від удару впала і вдарилась об асфальт, як я зрозумів», - говорить водій Дмитро.

Цікаво, що думку про швидкість руху автомобіля не поділяє свідок, якого нам надав сам Дмитро.

За словами Ярослава, який зараз проходить свідком по цій справі і в той момент якраз знаходився в салоні автомобіля Дмитра, швидкість і справді була не велика – 40, можливо, 30 кілометрів.

Здавалося б у подібній ситуації, коли ти під’їжджаєш до пішохідного переходу і тобі в очі світить сонце – варто скинути все ж таки швидкість, тим паче в час пік.

Момент, який мати збитої дитини зрозуміла, як те, що водій відхрещується від своєї провини, за словами Дмитра був лише непорозумінням:

«Свою провину я не відкидаю. Що тут відкидати, якщо я збив дитину на пішохідному переході? То я пояснював батькам, що я не спеціально це зробив. Сонце світило – дитина могла побігти і я б цього не помітив. Тобто я не хотів сказати, що я не винуватий».

За словами Дмитра, пасажир Ярослав викрутив руль вже після того, як був скоєний наїзд на дитину. Сам же Ярослав говорить, що оцінити наскільки своєчасна була його реакція важко, адже мова йде про долі секунди.

Далі слова матері постраждалої і водія збігаються: Дмитро після аварії одразу ж викликав швидку, ДАІ, але щоб не втрачати часу вирішив доставити дитину до лікарні власноруч на своєму авто. Водій взяв з собою дитину, двох свідків, повідомив матір дівчинки, міліцію та швидку і поїхав до лікарні.

За словами водія, права в нього забрали правоохоронці вже після того як він довіз дівчинку до лікарні. До речі, щодо вилученого авто. Авто слідчі повернули власнику в день аварії, але під розписку, що він не буде сідати за кермо. А права і по сьогодні знаходяться у правоохоронців, робити тимчасові чоловік не збирається. А мати водія всіляко відкидає звинувачення, що чоловік навіть міг подумати про те, щоб знову сісти за кермо.

Під час розмови Дмитро також відкинув звинувачення в тому, що експертиза на алкоголь була пройдена лише наступного дня. З його слів, експертизу він пройшов в день аварії. Підтвердити чи спростувати цю інформацію нам не вдалось, адже в експертному центрі нам відмовили в розголосі подібної інформації.

Під час своєї розмови мати водія неодноразово посилалась і апелювала тим, що, начебто, представники матері збитої дівчинки вимагали від неї та її сина гроші. Суми були чималі - 40 тисяч гривень, 25 тисяч гривень та навіть лунали погрози на адресу Дмитра.

Марина, мати збитої дівчинки, у свою чергу подібні звинувачення називає повною нісенітницею.

«Єдине, що було про гроші, так це той момент, коли водій дістав 100 гривень і запропонував їх мені. Звісно я від них відмовилась», - говорить мати-одиначка. І додає, що можливо подібні висловлювання ніщо інше ніж спроба вчинити тиск на неї та залякати її зустрічним позовом про здирництво, з метою змусити Марину забрати позов проти водія, який збив її дитину.

Робити висновки і встановлювати «істину» в цьому питанні належить компетентним органам. Ми лише зазначимо, що постраждалу в аварії дівчинку лікарі відправили на МРТ лише після того, як до них завітали представники «Останнього Бастіону».

Поки водій відбілює свою честь тільки у ЗМІ, а не перед постраждалою. На четвертий день після аварії всі заяви водія і його сім’ї про допомогу дівчинці лишаються обіцянками. У найкритичніші для надання меддопомоги перші години після травми дівчинки не отримала від водія жодної копійчини або ліків.

За словами матері постраждалої, водій постав на порозі палати доньки тільки вчора, тобто після того як аварія набула розголосу. Короткий візит «ввічливості» закінчилося висловленням моральної підтримки і апельсинами. При цьому мати винуватця аварії не полінилася витратити півдня на наведення журналістам доказів законослухняності свого сина та звинувачення всіх навкруги у здирництві.

Додамо, що «Останній Бастіон», увійшовши в ситуацію одинокої безробітної матері, взявся покрити витрати на лікування дівчинки, тому можна не хвилюватися - дівчинка отримає необхідне та якісне лікування, оскільки здоров’я дітей понад усе.


Читайте також:
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
вчора, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
вчора, 14:56
Полтава
Жадібність і бажання легкої наживи до в'язниці можуть довести. Порушникам нерестової заборони це доводять до відома вже після затримання.
вчора, 08:23
Полтава
Цьогоріч у березні на соціальний захист воїнів і їхніх родин із бюджету виділено 198 тисяч гривень. Кошти спрямовані на різні види допомоги.
14 квітня, 16:12
Полтава
Нещодавні ракетно-дронові удари московитів по енергетичній системі Україні змусили чиновників звернути увагу на критичну інфраструктуру.
14 квітня, 08:09