«Ворскла» зіграє проти «Шахтаря» в першому турі УПЛ. Анонс

ПОЛТАВА
18.07.2017, 09:23
«Ворскла» зіграє проти «Шахтаря» в першому турі УПЛ. Анонс

Полтава. Стадіон «Ворскла» імені Олексія Бутовського. 19:00. Пряма трансляція на каналі «Футбол 1».

Якщо до матчу за Суперкубок України «Шахтар» підходив у бойовому складі, то перед першим поєдинком чемпіонату чемпіон країни не обійшовся без втрат. У грі з «Динамо» отримав травму Максим Малишев та достроково покинув поле, а у Тайсона мікропошкодження, і його здоров'ям вирішили не ризикувати. Додамо сюди і дискваліфікованого Тараса Степаненко.

У «Ворскли» лазарет порожній, але і Василь Сачко не обійшовся без втрат. Нагадаємо, головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека наполягає на тому, щоб всі орендовані гравці не грали проти його команди, і вже рік клуб підтримує позицію португальського фахівця. Виходячи з цього, Владислав Кулач та Микола Матвієнко сьогодні «Ворсклі» не помічники.

Через три дні після тріумфу в матчі за Суперкубок України «Шахтар» починає захист чемпіонського титулу, і стартує поєдинком проти володаря трофея Престижу. Нагадаємо, саме так у минулому сезоні назвали кубок за перемогу у втішному турнірі для другої шістки команд, який і завоювала «Ворскла».

Звичайно, ні у кого не може бути сумнівів на той рахунок, що будуть зустрічатися команди зовсім різних рівнів, із різними завданнями. Неправильно стверджувати, що у господарів зовсім немає шансів, але багато чого буде залежати від того, в якому функціональному стані будуть «гірники» і наскільки масштабною буде ротація від Фонсеки.

«Ворскла» зіграє проти «Шахтаря» в першому турі УПЛ. Анонс_1

Що можна очікувати від «Ворскли» в цьому конкретному поєдинку? Малюнок гри полтавців передбачити досить легко, і він не змінюється вже кілька років, тому навряд чи Василь Сачко зможе піднести сюрприз супернику. Фактично ми побачимо все ту ж «Ворсклу» зразка минулого сезону, головне завдання якої полягатиме в тому, щоб максимально дисципліновано і злагоджено зіграти в обороні, а при нагоді контратакувати.

Так, «Ворскла» вміє попсувати нерви «Шахтарю» і не раз це вже робила, в тому числі з Василем Сачко на тренерському містку, але різниця між командами занадто велика, щоб робити якісь оптимістичні прогнози для полтавців. За великим рахунком, якщо «Шахтар» зіграє в свою гру і проявить належний рівень мотивації, то проблем із набором трьох очок у гостей сьогодні бути не повинно. З іншого боку, «Ворсклі» потрібно довести, що вона заслуговує місце в першій шістці і боротьби за медалі, нехай навіть тільки грою, якщо результату сьогодні добитися не вдасться.

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00