ЄВРОПАРЛАМЕНТ заслухав доповідь про військові злочини Росії в Україні і 28 заручниках Кремля

СВІТ
07.04.2016, 16:07
ЄВРОПАРЛАМЕНТ заслухав доповідь про військові злочини Росії в Україні і 28 заручниках Кремля

У Європейському парламенті відзвітувалися про військові злочини Росії в Україні та 28 заручників Кремля, повідомляє радіо «Свобода».

Звіт готували правозахисники, представники української місії при Євросоюзі і депутати Європарламенту, збираючи інформацію з першоджерел і розмовляючи зі свідками.

«Звіт сам по собі шокує. Він про тортури, вбивства, знущання над людьми. Жінка, що свідчила тут сьогодні ввечері, не була б тут, якби її не сфотографували два британські журналісти. Таким чином вони врятували їй життя», – зазначив Марк Демесмакер, депутат Європейського парламенту.

Депутат Європарламенту вважає звіт достатньою підставою для початку розслідування в Міжнародному кримінальному суді.

Зазначається, що у звіті «28 заручників Кремля» правозахисники зібрали історії українців, що через політичні мотиви та позицію були ув’язнені на території Росії та в анексованому Криму.

Окрім української льотчиці Надії Савченко, у російських в’язницях перебувають десятки інших громадян України.

Нагадаємо, військові дії на сході України почалися в квітні 2014 роки після вторгнення російських військ, які діяли під прапором т.зв. «Проросійських бойовиків».

У березні цього року в ОБСЄ повідомили, що число жертв російської агресії на Донбасі зросла до 10 тис. чоловік. За неофіційними даними, число жертв, як і заручників, у рази більше.

За лютневим даними начальника Генштабу України Віктора Муженко, на території окупованих районів Донбасу перебувають приблизно 7 тис. кадрових військових Росії, в тому числі в складі двох армійських корпусів, сформованих російськими бандами.

Відділ моніторингу

Читайте також:
Світ
Під час приголомшливого експерименту науковці отримали золото завтовшки з атом. Вони використали старовинну ковальську методику.
06:01
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
17 квітня, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03