Юрій Іздрик у Полтаві з однією книжкою і 48 годинами розмов

ПОЛТАВА
24.05.2016, 14:32
Юрій Іздрик у Полтаві з однією книжкою і 48 годинами розмов

Український поет, письменник Юрій Іздрик та літкритик, журналістка Євгенія Нестерович презентують спільний проект – книжку «Summa» в полтавській галереї актуального мистецтва «Арт-місія» (вул. Паризької Комуни, 20/1). 

Захід відбудеться 25 травня. Початок о 18.30. Вартість квитків у передпродажу – 30 грн. При вході на презентацію – 40 грн.

Юрій Іздрик у Полтаві з однією книжкою і 48 годинами розмов_1

За словами поета, ідея прозової книжки виникла в Святослава Померанцева, президента Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz». Її створення – результат двох діб інтерв’ю автора та журналістки.

Юрій Іздрик у Полтаві з однією книжкою і 48 годинами розмов_3

– Я познайомився з Женею Нестерович, причому, познайомився цілеспрямовано. Після другого інтерв’ю, яке вона зі мною зробила, я зрозумів, що це своя людина. Зрозумів, що кращого слухача для моїх проповідей я не знайду, оскільки вона не тільки ставить розумні і правильні запитання, а й слухає так, що хочеться розповідати. Все це склалося в одне і, перебуваючи 3 тижні разом в літературні резиденції «MERIDIANCZERNOWITZ», ми наговорили 48 годин розмов. З того потім ми сконструювали книжку, – Іздрик.

Ганна Улюра, літературознавець, зазначає, що презентація «Summa» – водночас мультимедійний проект і книжка про любов:

– «Summa» – ще й не зовсім книжка при тому (а жанр і визначати не беруся), тобто не лише книжка. Так називається проект (за задумом мультимедійний) двох зацікавлених у компромісі співрозмовників із засадничо різним світоглядом.

…Власне книжка – парадоксальна, по-хорошому цитатна, дотепна, трішки сумна при цьому і страшно умна. Спробую заданому регістру відповідати… «Я прошу тебе відмовитися від того, що я тобі пропоную, адже воно не є тим, чим тобі здається». Знаєте що це? Це найщиріше з можливих любовних зізнань (я його в Лакана вкрала). Так ось, «Summa» Юрія Іздрика і Євгенії Нестерович – книжка про таку любов. Але таки чесно попереджу: читати цю книжку як книжку про любов – це, як один літературний герой, ходити на жахалки Хічкока, щоб подивитися, як люди цілуються».

Захід відбудеться у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz.Також у рамках цього проекту до Полтави приїжджали письменники Сергій Жадан, Андрій Любка та Дмитро Лазуткін.

До відома:

Юрій Іздрик (нар 1962) – прозаїк, поет, культуролог. Автор повісті «Острів КРК» (1994), поетичної збірки «Станіслав і 11 його визволителів» (1996), «Underwor(l)d» (2011), «Іздрик. Ю» (2013), «Після прози» (2013), «AB OUT» (2014), «Календар любові» (2015), романів «Воццек» (1996, 1997), «Подвійний Леон» (2000) і «АМтм» (2004), збірки есеїв «Флешка» (2007), «Флешка-2GB» (2009), «Таке» (2009) і мультимедійного проекту «SUMMA» (разом з Є.Нестерович) (2016). Редактор і засновник культового літературно-мистецького часопису «Четвер». Співзасновник і фронтмен музичного гурту DRUMТИАТР (разом з Г.Семенчуком). Лауреат премії «Книга року Бі-Бі-Сі» (2009). Окремі твори перекладалися польською, англійською, російською і німецькою мовами. Мешкає у м. Калуш.

Євгенія Нестерович (нар. 1988) – культурний менеджер, критик, журналіст, редактор сторінки «Штука» у виданні Zbruc.eu (від 2013 року), програмний директор Мистецької ради «Діалог» (Львів, Україна). Дописує для видань LB.ua, Українська правда, Коридор.

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06