З червоними прапорами і сумбурними заявами: в Полтаві відзначили 75-ту річницю «вигнання нацистських окупантів»

ПОЛТАВА
28.10.2019, 17:07

Замість турботи про поодиноких живих ветеранів Другої світової війни в Україні плекають радянські традиції.

28 жовтня у Полтаві відзначили 75-ту річницю «вигнання нацистських окупантів із України».

Урочистості традиційно відбулися на Меморіалі Солдатської Слави.

Скільки справжніх ветеранів взяло участь у заході – сказати важко. Тим, хто у 1945 році зустрів закінчення війни вісімнадцятирічним, сьогодні має бути 92 роки. Часто «масовку» для подібних заходів створюють значно молодші пенсіонери – колишні службовці радянських силових структур, а то й цивільні прихильники комуністичної ідеології. У Росії також поширена практика використання спеціально найнятих акторів.

На жаль, політики, які нерідко лишаються байдужими до долі справжніх ветеранів, вдаються до піару на «червоних датах календаря», аби заручитися підтримкою літнього електорату. Не стало винятком і відзначення 28 жовтня у Полтаві: у заході взяли участь представники міської ради.

Націонал-соціалістична Німеччина програла війну далекого 1945 року, і нацизм Україні явно не загрожує. Навпаки, прапори «антинацизму» чи «антифашизму» широко використовуються тими, хто сьогодні воює проти України – путінською Росією та її маріонетковими структурами на сході країни.

Із річницею «изгнания фашистов» українців уже встигли «привітати» такі одіозні проросійські політики як Віктор Медведчук та Наталія Вітренко. Впродовж останніх років про цю дату також не забували на території «Л-ДНР».

Далеко не всі учасники сьогоднішнього заходу на Меморіалі мають проросійські та прорадянські погляди. Тим не менше, плекання радянських традицій дезорієнтує суспільство, не дозволяючи йому мобілізуватися задля протистояння ворогу. Тому не дивно, що серед учасників заходу вистачало тих, хто хоч і усвідомлює факт війни на Донбасі, мислить категоріями «миру за всяку ціну», а не перемоги.


Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23