За 9 днів на Полтавщині викрали 21 транспортний засіб

ПОЛТАВА
24.07.2014, 10:45
За 9 днів на Полтавщині викрали 21 транспортний засіб

За 9 днів на Полтавщині викрали 21 транспортний засіб. З них 6 – автомобілі. Наразі 17 фактів викрадення розкрито. Такі результати операції «Автомобіль», що проходила на Полтавщині з 7 по 16 липня.

Про це повідомила прес-служба Управління МВС України у Полтавській області.

«Зловмисники найчастіше обирають старі вітчизняні автомобілі. У них слабка система захисту, або ж і взагалі відсутня. Але випадки незаконного заволодіння сучасними дорогими автомобілями теж непоодинокі.

Проте найбільший попит на Полтавщині - на мопеди та скутери. Цим транспортом дуже легко заволодіти, не прикладаючи багато зусиль. На жаль, у більшості випадків, винуватцями таких крадіжок є самі власники. Інколи вони залишають свою техніку без належного нагляду» - розповіли в прес-службі.

Представники міліції дають поради автомобілістам, як попередити угон свого транспортного засобу.

Необхідно обладнати авто протиугінним пристроєм. Найкраще використовувати багаторівневий підхід до захисту автомобіля. Наприклад, злодію вдалося відключити звукову сигналізацію і потрапити в салон. Але педалі і КПП будуть заблоковані механічним способом. На двигун також можна встановити свій автономний протиугінний пристрій.

Навіть під час короткої зупинки потрібно завжди виймати ключ із замка запалення.

Другий набір ключів ніколи не варто тримати в автомобілі.

Необхідно закривати всі двері та вікна, не завадить і зайвий раз їх перевіряти.

Зовсім не бажано залишайте машину з працюючим двигуном, навіть якщо ви відлучаєтесь на хвилину. Авто часто викрадають біля магазинів, заправок, мийок. Багато викрадень також буває холодними ранками, коли власник залишає авто на прогрівання.

Автомобіль, який залишили під ліхтарем, має менше шансів потрапити до рук викрадачів. На стоянці машину бажано залишати в добре освітленому місці.

Правоохоронці не радять залишати в автомобілі наодинці незнайомих людей.

Корисна звичка для автомобілістів - перш ніж вийти з машини, озирнутися довкола і, якщо все гаразд, непомітно увімкнути протиугінний пристрій.

Власників мопедів та скутерів міліція закликає не залишати свій транспорт без нагляду на довгий час. Краще ставити його в гаражі, обладнаному засобами охоронної сигналізації, або автостоянках з охороною.


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00