«За дужки» виносять перспективу

ПОЛТАВА
07.04.2019, 07:30

«За дужки» виносять перспективу _1

Сайти інетмайданчиків переповнені квапливими, емоційними, мудрими, убивчими, розпачливими оцінками випханого на політичний белебень скомороха і пов'язаного з ним майбутнього України. Шкодуємо усіх – від лідерів духу з Оксаною Забужко і Павлом Мовчаном до блогера-початківця, відомого у близьких до Кобищанів колах, котрі щодень волають про варварське нашестя схарапудженого плебсу.

Ми, панове, вправляємося у пошуках невідпорних аргументів, цвітастих тропів, аналогій і посилань один перед одним. Ті, до кого звернені заклики і прохання схаменутися, нас не чують. Вони не чують і себе. Шал. Загальнонародне затьмарення. Повелися на талановито склеєну банальну дурню з Голобородьком на коні, чи то пак – на вѐлику.

Визначити, хто з них первинний – старий молодорегіонал і він же новоспечений спікер КоЗелштабу Діма Разумков чи огрядна перекупка під пам'ятником Зигіну у Полтаві – важко. Певно, що ці фігури, одіозні кожна по-своєму, підживлюють одна одну, вони з одного табору. Чужого Україні.

Огрядна бабця увесь світловий день торгує букетиками набатованих під Копилами пролісків, худими корінцями хріну, «домашніми яйцями» з розташованого поряд АТБ, сякою-такою консервацією (хотілося би познайомитися зі ще живим сміливцем, котрий придбає банку з написом «Гриби бєлі» і відразливим вмістом) та ще десятком складових борщового набору. Поїдаючи заздрісним поглядом сусідку, у котрої товар розходиться швидше, бабега просторікує: «Мені мовою хліб не намажуть! І томос їхній – від антихриста!». Дехто піддакує, розраховуючи на стакан квасолі «з походом» від прихожанки московського патріархату.

Бабезі вторує і головний політтехнолог команди квартального кандидата Дмитро Разумков у коментарі виданню «Тиждень»: «Питання мови порушують перед виборами, от у чому проблема. Насправді, усе, що може роз'єднувати українців: віра, мова, територія, якісь історичні лідери ‒ потрібно винести за дужки...».

Себто, усе, що ідентифікує громадянина і дійсно виокремлює інфіковані руським міром схід з півднем – «за дужки». Натомість команда Зе, уберігаючи свого Великого Німого від неминучого розвінчання, як тільки-но вимкнуть телесуфлера, то пропонує суспільству туманні, протилежні на тижні за змістом натяки на «розширення нормандського формату», то влаштовує «шоу на аналізах».

Українці, чиї імена позиціонують нас у світі – В’ячеслав Брюховецький, Юрій Буряк, Юрій Винничук, Петро Вольвач, Любов Голота, Богдан Горинь, Микола Жулинський, Олександр Ірванець, Тарас Компаніченко, Дмитро Ломачук, Надія Лук’яненко, Павло Мовчан, Раїса Недашківська, Микола Нестерчук, Володимир Панченко, Олександр Пономарів, Михайло Ратушний, Ірен Роздобудько, Вадим Скуратівський, Кирило Стеценко, Микола Тимошик, Леонід Фінберг, Олена Фінберг, Микола Цимбалюк, Юрій Щербак та Володимир Яворівський закликали співвітчизників не вестися на КоЗелолохотрон https://www.pravda.com.ua/news/2019/04/3/7211201/.

Між убивчим за прямотою і точністю діагнозом Івана Дзюби ("Я не захоплююсь гумором 95-го кварталу, через що і не знаю, чи Зеленський такий талановитий, як про нього кажуть його шанувальники. Може. Вірю. Вірю навіть Л. Кравчуку, який захоплено сказав, що в нього "талант аж іскрить"! Дай Боже, хай іскрить, на сцені. А як іскритиме на чолі держави, то може і себе спалити, і державу" ©) і просторікуваннями перекупки на Зигіна у Полтаві – віки часів, парсеки відстаней і сотня пунктів IQ.

Як запобігти Батурину, Крутам, Переяславу?.. Шановні, постіть, не покладаючи клавок, наведене нами посилання. Може, ще врятуємось.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23