Заступник начальника Служби автодоріг Полтавщини «позичив» 2 млн грн у матері свого підлеглого

ПОЛТАВА
21.09.2019, 13:44
Заступник начальника Служби автодоріг Полтавщини «позичив» 2 млн грн у матері свого підлеглого

32-річний заступник голови Служби автомобільних доріг Полтавщини Михайло Суржко з дружиною придбав за 2018 рік 2 квартири під Києвом. Сумарна вартість нерухомості – 1 млн 369 тис. грн. При тому за весь 2018 рік Михайло Суржко заробив 314 тис. 866 грн – менше третини від потрібної суми. Але сім'ї Суржків пощастило – минулого року 2,1 млн грн їм позичила така собі Сидорчак Ніна Петрівна.

Про це ми повідомляли у публікації «32-річний заступник начальника Служби автодоріг Полтавщини розжився на 2 квартири під Києвом».

Подальше розслідування встановило: гроші Суржкам позичила «своя» людина, дотична до Служби автодоріг у Полтавській області. Сидорчак Ніна Петрівна – мати Олександра Сидорчака, начальника Копилянської дорожньо-експлуатаційної дільниці.

Фактично, гроші сім'ї заступника начальника Служби автодоріг у Полтавській області позичила мати одного з керівників філій Служби.

Щодо виконання посадових обов'язків Олександром Сидорчаком, то Великобагачанський районний суд у квітні цього року визнав його винним у вчиненні правопорушення за ч.4 ст.140 КУпАП – порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт (в опублікованій судовій постанові Сидорчак позначений як ОСОБА_1).

Щоправда, за невиконання ремонтних робіт Сидорчака оштрафували всього лиш на 850 гривень і зобов'язали сплатити судовий збір – 384 грн. Він подав апеляцію, але програв її.

Як уже повідомляв «Останній Бастіон», не виключено, що мільйонні «подарунки» від мешканки окупованих територій – це спосіб легалізувати статки, які Суржко нажив, розпоряджаючись разом із начальником Служби автодоріг Полтавщини Володимиром Трояновським державними підприємствами у Луганській області до свого переведення на Полтавщину.

Андрій Солодовник

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27