Заступник Саакашвілі познущався над прапором України

УКРАЇНА
09.04.2016, 07:03
Заступник Саакашвілі познущався над прапором України

Олександр Боровик, виконувач обов’язків заступника голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, член партії «БПП» Солідарність», поширив у своєму Фейсбуці прапор України з жіночими та чоловічими статевими органами.

Заступник Саакашвілі познущався над прапором України_1

Такий запис зявився на сторінці чиновника в п'ятницю, 8 квітня.

Зображення супроводжувалося анонсом протесту проти міської влади «Арт-революция против лице-мерия». Організатори порівнюють себе з «Бітлз» і проводять аналогії з Оксамитовою революцією в Празі.

- Все творческие силы города поднимаются вместе с народом и идут на Одесский Майдан для того чтобы превратить эту инициативу в глобальное произведение современного искусства. ... Мы бросаем вызов Лице-Мэрии власть придержащих мафиозных структур и надеемся, что наша революция будет цивилизованной и культурной. Наподобие того, что происходило в Праге в 90-ых. Когда культурная общественность пришла к власти, - додано на сторінці Боровика під провокативним зображенням.

Автором ідеї зі статевими органами на національному прапорі є місцевий поет Стас Домбровський.

- Я зробив репост не картинки, а самого поста цілої групи, яка виходить на площу перед мерією. Ця картинка шокує мене не більше, ніж лицемірство в одеській мерії. Акція називається Лице-Мерия. Я не знаю, хто створив цю картину, не знаю, яке там підґрунтя, але завдання її - шокувати, - сказав Боровик «Країні».

На питання журналіста «Країни», чи знає він про кримінальну відповідальність за наругу над державними символами, Боровик відповів, що не розуміє, чому про це його запитують.

Нагадаємо, за публічну наругу над державним прапором, гербом або гімном України статтею 338 Кримінального кодексу передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або арештом на строк до шести місяців чиабо позбавленням волі на строк до трьох років.

Зазначимо, на сьогодні пост із провокативним зображенням видалений зі сторінки Боровика. Однак користувачі соцмережі в коментарях до сторінки чиновника досі висловлюють своє обурення.

- Саша (Боровик – ОБ), вот ты ж не мужик теперь снова, да. Ты сначала поставил картинку с испохабленным флагом моей страны, а потом, когда пошел шум, ты трусливо его убрал. И вот нах ты тут в Одессе такой вот совсем без яиц? Ты ж не борец. Ты же выжил за счёт прививок, а не за счёт здорового питания. Ты не мамин сын. И страна ж эта не твоя. Ты просто противен, мерзок, чванлив и поц после того как ты и твои друзья испохабили флаг моей страны, - коментує Ю. Фѣртъ