Затоплений садочок у Полтаві: батьки незадоволені пропозиціями відділу освіти (відео)

ПОЛТАВА
08.10.2019, 05:15

7 жовтня батьки зібралися гуртом на подвір’ї дитячого садочку № 2 «Віночок», але, на жаль, не на свято, а дізнатися у представників влади та будівельних компаній, коли вони нарешті матимуть змогу водити дітей до закладу та спокійно працювати.

Справа в тому, що управління освіти уклало договір з компанією ТОВ «Марк Строй» на капремонт покрівлі за 3,3 млн грн. Роботи, які почались у червні, як субпідрядник виконує ТОВ «БФ СІРІУС». За проектною документацією об’єкт має бути зданий 26 грудня.

Але «не очікувано» черговий раз у жовтні місяці пішов дощ, затопивши другий поверх садочку. Батьки розповідають, що у стелі були величезні щілини, через які вода бігла прямо на нові меблі та дитячі іграшки. Працівники закладу разом з небайдужими батьками рятували майно як могли, вимокуюючи воду навіть дитячими матрасиками.

Це трапилось не вперше. Минулого разу після затоплення дітей старших груп із другого поверху перевели на перший та розміщали разом з ясельними. У кого була змога – просили залишити вдома, через надмірну кількість дітей різного віку. Але батькам уривається терпець сидіти за свій рахунок і спускати бездіяльність відповідальних за освіту чиновників.

Присутній на зустрічі начальник управління освіти Юрій Матвієнко запропонував варіант тимчасово перевести дітей разом з виховательським складом до ДНЗ № 36, що поблизу, але батьки сумніваються, що в таких умовах діти випускних груп отримають якісну підготовку до школи.

Щодо ремонту приміщення – будівельні компанії пообіцяли все відновити за свій рахунок, але стосовно питання, як довго це триватиме, розводять руками.


Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23