Зловмисники облили червоною фарбою графіті-меморіал Небесній сотні

24.07.2014, 08:26
Зловмисники облили червоною фарбою графіті-меморіал Небесній сотні

23 липня зловмисники облили червоною фарбою графіті-меморіал Небесній сотні, який малюють на паркані біля Полтавської аграрної академії. Фарбу вилили саме на зображення дівчини – образ України.

Як припускає художник Дмитро Білокінь, який створює графіті, зробили це рано-вранці. За його ж здогадками, зловмисники обприскали малюнок рідкою фарбою зі шприца.

«Можливо, деякі люди сприймають нинішню ситуацію у державі як таку, що Україна проливає кров. Тому й облили графіті червоною фарбою. Чесно сказати, ми були до цього готові. Ми розуміли, що таке може статися. Тому після закінчення роботи плануємо покрити її спеціальним лаком, який використовують для аерографії на автомобілях» - розповів Дмитро.

Зараз художник відновлює зображення дівчини, що уособлює Україну на меморіалі. На її обличчя потрапило найменше фарби, тому й відновити його вдалося найшвидше За словами Дмитра, руки на малюнку відновити складно, бо вони найбільше залиті фарбою.

Графіті-меморіал малюють вже три тижні й планують закінчити роботу над ним за кілька днів. Це ініціатива звичайних полтавців-патріотів. У цій роботі художнику допомагають його друзі. Фарбу купували як за власний кошт, так і за допомогою спонсорів. Зараз грошима на фарбу допомагають і небайдужі полтавці, які просто проходять біля меморіалу та бачать роботу над ним.

«Раніше ми говорили, що це меморіал Небесній сотні. Але тепер хочемо назвати його «меморіал усім загиблим за Україну». Можливо, люди при вигляді графіті будуть задумуватися і розуміти, якою ціною Україні дається мир та єдність її народу», - пояснив Дмитро Білокінь.

Аліна Бондар

"Останній Бондар"


Читайте також:
Історія
Сили повстанців разом із місцевими селянами становили неповних 5 тис. бійців — ворожі не менше 30 тисяч.
10:02
Історія
Якщо не можеш вплинути на обставини, зміни своє ставлення до них. Так говорив 16-й римський імператор і за сумісництвом славетний філософ.
вчора, 21:32
Мистецтво
Історія геніального інженера, художника, скульптора... та винахідника Леонардо да Вінчі
вчора, 11:45
Історія
Науковці десятиліттями вивчають проблематику центральноамериканських людських культур. Але досі лишається таємницею їхнє походження.
23 квітня, 14:45
Історія
Стараннями «отців Церкви» християнство переповнено юдейськими мотивами. Хоча сам Ісус закликав своїх послідовників відкинути минуле.
22 квітня, 21:49
Некролог
Свою смерть наш земляк зустрів 15.IV.2024 на Донецькому напрямку Східного фронту. Жив як справжній чоловік, поліг як незламний козак.
22 квітня, 12:34