1+20=28 – як рахує голова Полтавського Апеляційного суду Рябішин

ПОЛТАВА
09.04.2016, 08:40
1+20=28 – як рахує голова Полтавського Апеляційного суду Рябішин

А.О. Рябішин, голова Апеляційного суду Полтавської області, не впорався з математичним прикладом на додавання для учнів 2 класу. Згідно з підрахунками Рябішина, 1 + 20 = 28.

«Останній Бастіон» надіслав запит до Апеляційного суду Полтавської області на отримання публічної інформації суддів, зокрема декларацій про доходи. В Апеляційному суді запит отримали 01.04. 2016 року.

1+20=28 – як рахує голова Полтавського Апеляційного суду Рябішин_1

У зв’язку з тим, що наш запит на отримання публічної інформації стосується великої кількості інформації та потребує технічної обробки документів, строк розгляду нашого запиту відповідно до п.4. ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» продовжений до 20 робочих днів (!), а саме до 28 (!) квітня 2016 року – ідеться у листі голови Апеляційного суду Рябішина.

Зазначимо, згідно з пунктом 3.1. внутрішнього трудового розпорядку Апеляційного суду Полтавської області судді мають права та обов’язки, визначені статтею 55 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Крім того, судді мають загальні права і обов’язки, передбачені Конституцією України, іншими діючими Законами України, міжнародними договорами згода, на які надана Верховною Радою України.

У ст.4 Закону «Про засади запобігання та протидії корупції» чітко вказано суб'єктів відповідальності за корупційні правопорушення, відповідно й суб’єктів декларування. Серед них є«інші професійні судді». 

Стаття 6 Закону«Про доступ до публічної інформації» зазначає, що «не належить до інформації зобмеженим доступом відомості, зазначені вдекларації про майно, доходи, витрати ізобов’язання фінансового характеру, оформленої за формою і впорядку, що встановлені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Кожен громадянин України, який одержує доходи, є платником податку на доходи фізичних осіб.Одним з елементів правового статусу державного службовця є права державного службовця. Державний службовець в Україні, як і будь-який суб’єкт права — громадянин України, має конституційно закріплені права й обов’язки. Декларувати доходи – не тільки право суддів як громадян, а і їхній обов’язок як держслужбовців. Така відкритість зумовлена законом «Про очищення влади» (т.зв. «закон про люстрацію»), який передбачає перевірку декларацій на відповідність способу життя. Цю перевірку стосовно суддів почали щез 1 грудня 2014 року.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27