4 «Макухівки» за місяць: вкотре за червень на Полтавщині горять сміттєзвалища

ПОЛТАВА
19.06.2017, 11:26
4 «Макухівки» за місяць: вкотре за червень на Полтавщині горять сміттєзвалища

За неповний місяць у Полтавській області сталося вже 4 пожежі на сміттєзвалищах. Цього разу вогонь гасили на смітнику в Глобинському районі.

Загалом, повідомляють в ДСНС Полтавської області, горіло 30 квадратних метрів сміття. Вогонь швидко загасили. Такий випадок не перший. Подібних викликів за червень сталося ще 3.

Нагадаємо, 28 травня сталася пожежа на Полтавському міському сміттєзвалищі, що в Макухівці. Майже 48 годин горіло сміття на 150 квадратних метрах. Три екіпажі пожежників довго не могли впоратися з вогнем.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Під Полтавою вчергове палає Макухівське сміттєзвалище

В ТЕМУ: СПЕЦРЕПОРТАЖ. МАКУХІВКА: Полтавська зона відчуження

У Лубнах сталася схожа ситуація. 30 травня ДСНСникам повідомили про загоряння 1,8 гектарів місцевого сміттєзвалища. Пожежу загасили вже на наступний день.

А 6 червня пожежники гасили пожежу на понад 4 гектарів сміттєзвалища, що в Пирятині.

В області поки нічого не зроблено для створення полігонів для сміття, в той час, як Львівщина бореться з потенційною катастрофою. Так, У Золочеві 4 роки сортують тверді побутові відходи на механізованій лінії, вдвічі зменшуючи об’єм захороненого на полігоні сміття.

Комплекс збудували посеред поля, практично на межі міста з землями Єлиховицької сільради, поблизу старого сміттєзвалища та нового недобудованого полігону ТПВ і запустили у листопаді 2013 року.

Як зазначає директор приватного підприємства «Еко Баланс Золочів» Богдан Бундз, сміттєсортувальна лінія виробництва «Хаммель-Україна» дозволяє відсортовувати 50% об’єму відходів.

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18