Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію

ПОЛТАВА
27.03.2015, 11:25
Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію

Також до складу органу, який повинен неупереджено взятися за боротьбу з корупціонерами у полтавській владі, потрапив адвокат, що спеціалізується на витяганні чиновників з-під корупційних справ та ще ціла плеяда людей з довгими шлейфами ходіння за межу закону.

Головою робочої групи Антикорупційної комісії в Полтавській області став Олег Пругло.

Це слідує з тексту розпорядження голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка, який опинилися в розпорядженні «Останнього Бастіону». Документ затверджує склад «робочої групи з питань розроблення обласної антикорупційної програми».

Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію_1

Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію_3

Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію_5

Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію_7

Тим часом проти цього чиновника полтавська прокуратура розслідує кримінальну справу №42014170010000001. Наразі слідство встановило, що Олег Пругло кілька років тому, в бутність головою Октябрської районної ради в місті Полтава, своїм розпорядженням передав у парковій зоні 17 земельних ділянок вартістю 2,5 мільйона гривень у приватну власність. При цьому дві з цих ділянок, як уже встановили слідчі, стали належати безпосередньо самому Олегу Пруглу.

Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію_9

За словами джерела «Останнього Бастіону» в обласній прокуратурі, «зараз всі просто спантеличені новим призначенням Пругла» - у відомстві не знають , як діяти в зв’язку з цим далі.

Також Олег Пругло, що керує в облдержадміністрації напрямок охорони здоров’я, є одним з членів, а по факту кінцевих «співакціонерів», «Лікарняної Каси Полтавщини», яку зараз спеціально створена комісії обласної ради >>> перевіряє <<< щодо ухиляння від сплати податків і торгівлі медпрепаратами без ліцензії.

Олег Пругло продовжує обіймати посаду першого заступника Полтавської облдержадміністрації. Що саме по собі дивно – призначати боротися з корупцією високопосадовця.

До речі Пругло дістався нинішньому губернатору Головку «у спадщину» від попередника Віктора Бугайчука, якого Адміністративний суд Полтавської області днями визнав корупціонером і оштрафував.

Крім цього до складу Комісії, як можна бачити з документу, зарахований Олександр Ковжога. Одіозний юрист, звільнений кілька років тому з органів МВС після «неприємностей зі звинуваченнями в корупції», які втім не пішли далі службового розслідування. Це дозволило Ковжозі вийти на міліцейську пенсію і придбати, як він твердить – на цю ж пенсію, Volkswagen Touareg, ціна на який може перевищувати $100 000.

Після звільнення з міліції Ковжога засновує «Управління Всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією у Полтавській області» – громадську організацію, назва якої імітує найменування аналогічного державного правоохоронного органу, та призначає себе його начальником. Пояснити появу цієї дивної ГО більше немає чим як невдалою спробою виправити собі імідж, котра врешті загнала його ще глибше – до маргінального рівня.

Після цього Ковжога вже офіційно >>> спеціалізується <<< на представленні в судах інтересів місцевих чиновників звинувачених в корупційних діяннях. Нині Ковжога є захисником Полтавського міського голови Олександра Мамая у справі про передачу мером своїй падчерці землі.

Ефективному вирішенню проблем високопосадових клієнтів з законом, за словами колишніх колег «захисника», Ковжога завдячує обширним особистим зв’язкам в судах і прокуратурі.

Ковжога є кумом голови Октябрського районного суду в місті Полтава Олександра Струкова.

На нижньому правому фото, наведеному далі, людина схожа на Олександра Ковжогу відпочиває поряд з екс-заступником Прокурора полтавської області Олегом Кириченком.

Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію_11

На інших світлинах Ковжога не потрапив в кадр, але присутній поряд. Після оприлюднення цих фотографій і був звільнений Кириченко.

Також до складу Комісії увійшов Володимир Голуб, відомий «кишеньковий громадський активіст» - незмінний голова громадської ради при ОДА, який зійшов на цю посаду коли облдержадміністрації очолював член Партії Регіонів Олександр Удовіченко. При цьому Голубу вдалося здобути прихильність і його наступника та політичного антипода – «свободівця» Віктора Бугайчука, який змінив регіонала Удовіченка на посаді губернатора.

Антикорупційну комісію в Полтавській області очолив чиновник, який сам під слідством за корупцію_13

Громадські активісти області неодноразово протестували проти призначення Голуба, наводячи докази лобіювання «Громадською радою» під його керівництвом інтересів чиновників і фактичної бездіяльності Ради.

Очевидно, з цими «бійцями» Полтавщина нічого не доб’ється в боротьбі з корупціонерами. З таким складом, до речі вже затвердженим головою облдержадміністрації Валерієм Головком без консультацій з громадськістю, можна лише благополучно врятувати «сімейні традиції». Щоб почати повноцінну люстрацію в Полтавській області першою справою потрібно люструвати цей корумпований люстраційний орган – Антикорупційну комісію.

Семен Чорнехата


Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10