Через п’яного попа трохи не вигнали з роботи принципового журналіста

ПОЛТАВА
14.04.2017, 12:46
Через п’яного попа трохи не вигнали з роботи принципового журналіста

Так церковники вирішили захищати честь заплямованої ряси

10 квітня на сайті телекомпанії «Лубни» з’явився короткий прощальний пост кореспондента Олександра Назарця: «До побачення, телебачення!» або "Даєш свободу слова?" Показав п'яного настоятеля -позбавився роботи…» Керівництво телекомпанії й справді пригрозило хлопцю звільненням і він уже подумки прощався з колективом, який вважав своєю другою сім’єю.

А сталося ось що. Тележурналістам зателефонували з місцевої поліції й попросили терміново приїхати, щоб зазняти нетверезого водія, котрий їхав по зустрічній смузі й тільки чудом не спричинив аварії. Сам передчасно поспішав на зустріч з Богом ще й інших наражав на небезпеку? Після нетривалого переслідування правоохоронцям вдалося його затримати.

Коли Олександр Назарець приїхав у відділення поліції, то з’ясувалося, що легковиком керував не пересічний громадянин, а 43-річний Анатолій Безрідний - настоятель Свято-Троїцької церкви УПЦ Московського патріархату, що знаходиться в Лубнах.

Аналіз показав, що в крові священика було майже три проміле алкоголю, що перевищує норму в 15 разів. Так буває, коли людина випиває пляшку горілки. У машині поліціянти й справді знайшли кілька порожніх пляшок з-під спиртного.

Сюжет про п’яного служителя культу показала не лише ТК «Лубни», а й полтавська обласна ТРК «Лтава», такі центральні телеканали, як «1+1», «2+2», ICTV та інші, не кажучи про тисячі переглядів у Ютубі та соціальних мережах.

І тут грянув грім! Замість заохочення й подяки Олександру Назарцю (адже сюжети далеко не кожного районного журналіста «відривають з руками» топові телеканали) його викликав «на килим» керівник ТК «Лубни» отець Борис з Мгарського монатиря й відчитав по перше число за те, що «опозорив батюшку та паплюжить церкву», та погрожував вигнати з роботи.

Дивна логіка: винуватий не священнослужитель-пиятика, який себе зганьбив (як такого з дозволу сказати «душпастиря» можна допускати до парафіян?), а журналіст, котрий про це розповів. Невже Олександр повинен був сказати поліцейським, що відмовляється фільмувати?

Хоча все стає на свої місця, коли дізнаєшся, що власником приватної телекомпанії «Лубни» є… митрополит Полтавський та Миргородський (УПЦ МП) Филип, котрий, певно, й велів всіма способами захищати честь мундиру чи то пак ряси – аж до звільнення «нетямущого» журналіста, котрий «не просік», що панотці з Московського патріархату є недоторканими…

До речі, прихожани двох храмів, де настоятелем Анатолій Безрідний, – Свято-Троїцького в Лубнах і в Шершнівці – скаржаться на його неакуратність (заходить в олтар у кізяках), на те, що запізнюється на службу чи під час неї дивиться на ноутбуці фільми.

Олександр Назарець хоч і молодий, однак користується на Лубенщині чималим авторитетом. Як журналіст і волонтер часто їздить до наших захисників у зону АТО. А торік його обрали головою Лубенського медіа-клубу.

Звістка про розправу над кореспондентом, який не знехтував етичними професійними принципами заради корпоративних, швидко розійшлася журналістськими колами. Ми з колегами з Лубенського медіа-клубу вже розробили тактику захисту Олександра Назарця, коли з міста над Сулою надійшло повідомлення, що через резонансність справи роботодавці «передумали» його звільняти.

А служителя культу Анатолія Безрідного єпархіальне керівництво на рік відсторонило від служіння в церкві (воно що, й справді вірить, що за рік він стане ідеальним священиком?) На любителя безбожної їзди чекає й мирське покарання: понад 10 тисяч гривень штрафу і рік без права сідати за кермо авто, адже у нього забрали посвідчення водія.

«Я залишаюся в телекомпанії, - написав Сашко у своєму пості від 12 квітня. - Дякую всім, хто мене підтримав. Тепер я побачив, що наш телеканал дивляться і люди не байдужі до питання свободи слова».

https://www.youtube.com/watch?v=kEcw2ufJduE

Людмила Стельмах (Кучеренко),

Президент правозахисної організації «Полтавський медіаклуб»

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27