«Депутатам у сраку треба вставити гвіздка, щоб вони запрацювали» – полтавський екологічний фахівець Родіонов

ПОЛТАВА
06.07.2016, 11:24

Фахівець в екологічній галузі, активіст села Макухівка Полтавського району запропонував дієвий метод поліпшення роботи депутатів міської, обласної рад та посадовців.

Проблеми Макухівського сміттєзвалища обговорили сьогодні на виїзному засіданні постійної комісії Полтавської районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, соціального розвитку села, екології та природокористування.

«Депутатам у сраку треба вставити гвіздка, щоб вони запрацювали» – полтавський екологічний фахівець Родіонов_1

«Депутатам у сраку треба вставити гвіздка, щоб вони запрацювали» – полтавський екологічний фахівець Родіонов_3

«Депутатам у сраку треба вставити гвіздка, щоб вони запрацювали» – полтавський екологічний фахівець Родіонов_5

Макухівці розповідають, що проблеми сміттєзвалища частково вирішувалися ще за часів Кукоби (Анатолій Кукоба, перший міський голова Полтави часів Незалежності). Ані за правління Матковського (2006-2010), ані за двох каденцій головування Мамая (2010-2015, 2015 – досі) жодних кроків для вирішення екологічної проблеми регіону міською владою не здійснювалося.

Інтерв’ю громади, яке проливає світло на сміттєзвалище як на вид бізнесу окремих посадовців, незабаром на нашому сайті. 

Екологічний експерт із Макухівки Дмитро Родіонов зазначив, що займається проблемами сміттєзвалища понад 4 роки. За цей час окрім відписок та скарг на брак коштів, відсутність компетенції від органів міської та обласної влади він не отримав нічого. 

Це засідання стало можливим тільки після попередження місцевої громади села Макухівки та навколишніх сіл. За словами людей, посадовців – голів райради, облради, представників із міської ради та облдержадміністрації вдалося залучити до діалогу тільки після попередження про перекриття сміттєзвалища, пояснив активіст.

– Якщо ця нарада залишиться для галочки, територіальна громада Макухівки буде підганяти депутатів гвіздком. Поки не візьмеш гвіздка і не всунеш їм, даруйте, в сраку, нічого не зміниться, – Родіонов.

На думку фахівця, чиновники приїхали для замилювання очей. Натомість не було озвучено конкретних пропозицій щодо врегулювання ситуації.

– Депутати знову починають із кінця. Вони починають розмову про будівництво сміттєперероблювального заводу тільки тому, що хочуть покласти собі до кишені частину виділених інвестором коштів.

Родіонов звернув увагу депутатів на їхні прогалини у вирішенні питання сміттєзвалища. Він запропонував звернути увагу на програму сортування значної кількості наявного сміття.

– Чому вони (члени комісії – ред.) розробляють нову програму сортування сміття, якщо вона вже є готова. Це один зі способів розкрадання бюджетних коштів, – Родіонов.

Місцеві активісти зазначили, якщо протягом місяця міська та обласна влада не почне втілювати реальних кроків щодо врегулювання проблеми Макухівського сміттєзвалища – вони пішки вирушать на Київ до Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака та в Адміністрацію Президента.

Макухівці заявили, що вже згуртували 700 чоловік, які готові таким чином відстоювати екологічну безпеку регіону. Цієї кількості людей більш ніж достатньо для тривалого перекриття міжнародної автодороги Київ-Харків-Довжаніський, підсумовали вони. 

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27