Екологічні схеми Онищенка «Кадирова»

УКРАЇНА
30.06.2016, 09:35
Екологічні схеми Онищенка «Кадирова»

Світова та європейська спільнота стурбована різкими змінами клімату протягом останніх років та впроваджує низку проектів щодо збереження екології, посилення ролі енергозбережувальних («зелених») технологій у країнах із економікою, орієнтованою на промисловість.

У рамках співпраці з США та за підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Міністерство екології та природних ресурсів України сьогодні провело круглий стіл з питань впровадження Паризької угоди та реалізації державної політики у сфері зміни клімату.

На заході відбулося обговорення шляхів впровадження в Україні положень Паризької угоди та представлення концепції втілення державної політики у сфері зміни клімату.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що для впровадження таких програм у дію Міністерство вже виконало низку завдань, зокрема, окреслених програмою «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства» («EaP GREEN»). Україна має всі можливості та моделі переходу до «зеленої» економіки протягом найближчих 15 років – зазначив він.

Екологічні схеми Онищенка «Кадирова» _1

– Розроблено план дій з впровадження зелених державних закупівель та встановлено вимоги екологічного маркування для трьох груп товарів, проведений кількісний аналіз розвитку зеленої економіки в секторах органічного сільського господарства та енергоефективності. Україна розглядає можливості та моделі переходу національної економіки до «зеленої» економіки до 2030 року, – розповів Семерак.

Також міністр прокоментував ситуацію навколо збільшення «Укргазвидобуванням» кількості природного газу власного видобутку, виступивши на захист екологічної ситуації в газоносних регіонах. Семерак наголосив, що в цьому питанні, передовсім, треба керуватися вимогами екологічної безпеки.

– Збільшуючи видобуток українського газу, ми повинні керуватися принципом необхідності дотримання вимог екологічної безпеки, враховуючи можливі наслідки від таких дій для навколишнього природного середовища, – пояснив Міністр екології та природних ресурсів України.

В ТЕМУ: Мешканці забрудненої Сенчі відмовилися від хабара «Укргазвидобування»

Водночас спроби реалізації державної політики у сфері «зеленої» енергетики та екологічної безпеки України, що провадить Семерак на чолі Міністерства, гальмуються через політику редукованих кадрів цієї ж структури.

Щонайменше дивним виглядає просування Юлії Хмарської в Держекоінспекцію Полтавської області на посаду начальника відділу екологічної безпеки. За попередньою інформацією така ротація здійснюється для подальшого призначення Хмарської на посаду в.о. начальника Держекоінспекції в Полтавській області.

Ініціатором призначення є Андрій Заїка, голова Державної екологічної інспекція України, ставленик екс-міністра екології Ігоря Шевченка.

Нагадаємо, Верховна Рада України відправила у відставку Шевченка через корупційний скандал навколо нього. Проти екс-міністра було відкрито кримінальне провадження через незаконне збагачення. Скандал виник через відсутність Шевченка на місці пожежі на нафтобазі «БРСМ-Нафта» під Києвом. У той час екс-мінстр був у Ніцці та повертався додому на чартерному літаку скандального депутата Онищенка (Кадирова).

Народний депутат групи «Воля народу» Олександр Онищенко, будучи бенефіціаром компаній-операторів ПАТ «Укргазвидобування», організував злочинне угруповання з метою привласнення коштів «Укргазвидобування».

До створеного Онищенком угруповання входили й представники «Укргазвидобування», за допомогою яких він незаконно привласнив $1,6 млрд, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.Таким чином, злочини нардепа Онищенка підпадають під дії статей 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 205 (фіктивне підприємництво) та 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

15 червня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко,встановлено склад злочинної групи. Наразі 11 з 20 учасників організації затримали й заарештували.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Онищенко купив посаду міністра екології Ігорю Шевченку за 10 млн дол. Призначення Шевченка було вигідно Онищенкові для розширення свого бізнесу з видобутку газу.

Тобто, через Онищенка – Шевченка – Заїку в Полтавську Держекоінспекцію «заводять» Юлію Хмарську – людину зі свого корупційного кола.

Довідка: Юлія Хмарська – колишня в.о. начальника Держекоінспекції в Одеській області. Була затримана на хабарі в розмірі 15 тис. грн. Під час обшуку правоохоронцями, у чиновниці знайшли ще 40 тис. дол. Тоді Хмарську відпустили зусиллями одеських законників під залог у розмірі 365 тис. грн.

Цікаво, що власне дохід Хмарської менш ніж скромний – менше 40 тис. грн за 2014 рік. Із них – 10% суми – аліменти на дитину. Та бідність не порок, якщо ти в системі Онищенка. На свої 40 тис. грн чиновниця змогла собі придбати Hondalegend 2008 року за якісь112 тис. грн. Навіть не в кредит! Це при тому, що ринкова вартість автівки на той час становила 430 тис. грн.

БІЛЬШЕ: Керівниця екоінспекції Одеської області на скромну зарплату купила іномарку 

Справді, гідний кандидат у Полтавську Держекоінспекцію для вирішення проблеми прокурорських смітників, Сенчі та низки інших.

До відома голови Держекоінспекції України Заїки, призначення на посаду має відбуватися на умовах прозорого конкурсу, що забезпечить рівні умови всім кандидатам на посаду. А таких і в самій Полтаві знайдеться чимало.

Гідну конкуренцію Хмарській безперечно складуть:

Олександр Біленький, тракторист-реформатор-юрист, що паралельно працює головою Полтавської обласної ради.

Екологічні схеми Онищенка «Кадирова» _3

Валерій Прядко, член «Партії Простих людей», призначений Біленьким на посаду директор ПОКП «Полтаварфм». Про неабиякі менеджерські здібності Прядка говорить підвищення вартості лікарських препаратів на 30% протягом 2 місяців.

Екологічні схеми Онищенка «Кадирова» _5

Олександр Струков, суддя-спринтер, навичкам водіння автівкою якого позаздрять каскадери з фільму «Форсаж» і «Шалений Макс».

Екологічні схеми Онищенка «Кадирова» _7

Сергій Чередніченко, депутат Полтавської міськради від «БПП», власник 3 довідок про інвалідність одночасно, колишній пацієнт психіатричної лікарні імені Мальцева, що вмикає циркову музику в стінах міськради.

Екологічні схеми Онищенка «Кадирова» _9

Полтава багата на «талановитих керівників», навряд є потреба залучати «фахівців» із Одеси. Рекомендуємо голові Держекоінспекції України ознайомитися з матеріалами нашого видання за останніх пів року та схилити свій вибір на користь гідного кандидата в місцеву екологічну інспекцію. У свою чергу ми готові надати професійне резюме та слідкувати за роботою призначеного фахівця.