Екс-очільник Полтавського МНС звів собі гараж всупереч протипожежним нормам

ПОЛТАВА
24.12.2014, 14:07
Екс-очільник Полтавського МНС звів собі гараж всупереч протипожежним нормам

Гараж колишнього головного пожежника Полтавщини Андріана Орліковського наражає на небезпеку бути спаленим до тла корпус Держуніверситету споживчої кооперації.

Скандальний гараж в центрі Полтави, зведений в протипожежному розриві між житловою дев’ятиповерхівкою по вулиці Жовтневій, 50 і головним корпусом Державного університету споживчої кооперації України, як з’ясувалося, належить Андріану Орліковському – колишньому начальнику Головного управління МНС Полтавської області. При цьому Орліковський збудував «хатинку» для автівки поряд зі своєю елітною квартирою саме в той час коли очолював відомство.

«Останній Бастіон» з’ясував обставини, що передували будівництву.

Щоби уникнути зайвих питань Орліковський оформив документи на гараж на свою дружину. Інші три гаражі в цегляному боксі отримали спільники пожежника.

Низка з чотирьох гаражів, зведена ще понад 5 років тому, давно викликає у мешканців прилеглих будинків обурення і занепокоєння керівництва вишу. Зараз між гаражами і будівлею ледь може протиснуться людина, про доступ пожежної машини не може бути й мови. Крім того бокси загороджують одну зі стін університетського корпусу.

Наочно видно, що будівництво індивідуальних гаражів для власних потреб високопосадовців реалізоване в порушення всіх існуючих санітарних та протипожежних вимог діючих в Україні нормативних актів.

Але тільки тепер стало відомо, що стало причиною грубого ігнорування Держпожнаглядом ГУ МНС України в Полтавській області та інших наглядових органів вимог діючих нормативних актів з питань пожежної безпеки.

Саме Орліковський звертався за дозволом про виділення землі до райвиконкому та за погодженням розташування до ДПН ГУ МНС України в Полтавській області.

Рішення про виділення земельної ділянки в центральній частині міста приймав виконком Київської районної в місті Полтава ради.

При цьому можновладці закрили очі на пункт 7,50 ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» - розташування будь-яких будівель, а тим більше таких вибухо- і пожежонебезпечних будівель, як гаражі, в протипожежних розривах, повністю суперечить та грубо порушує ці вимоги.

Незважаючи на повну відсутність можливості розташування автогаражів у цьому місці, Державним пожежним наглядом ГУ МНС України в Полтавській області надане попереднє погодження на розташування зазначених споруд в протипожежному розриві між будівлями.

Зазначене завідомо незаконне попереднє погодження Держпожнагляду стало підставою для прийняття виконкомом Київської районної у місті Полтава ради незаконного рішення про виділення земельної ділянки.

Дивно усвідомлювати те, що людина, на яку за посадою державою покладено обов’язок здійснювати контроль за додержанням вимог протипожежних норм та правил на території області – зловживаючи владою і службовим становищем, діючи у власних інтересах та у інтересах третіх осіб, змушує своїх підлеглих працівників Державного пожежного нагляду порушувати закони, погоджуючи для нього найгрубіші порушення протипожежних норм і тим самим вводячи в оману органи місцевої влади та місцевого самоврядування.

Не відреагували на порушення і полтавські муніципальні чиновники.

При цьому гараж збудований повністю всупереч щонайменше двом положенням Порядку розміщення та будівництва гаражів для легкових автомобілів у м. Полтава. Зокрема положенню 3.2. – «Не розміщуються індивідуальні гаражі, боксового типу на землях в межах м. Полтава, повноваження щодо розпорядження якими здійснюється міською радою; та пункту 3.3. – «Дозволи на тимчасове встановлення металевих гаражів в масивах багатоквартирної житлової забудови надаються категорії громадян, які користуються пільгами, відповідно до постанови КМУ № 999 від 19.07.2006 року».

Екс-очільник Полтавського МНС звів собі гараж всупереч протипожежним нормам_1

Екс-очільник Полтавського МНС звів собі гараж всупереч протипожежним нормам_3

Екс-очільник Полтавського МНС звів собі гараж всупереч протипожежним нормам_5

Екс-очільник Полтавського МНС звів собі гараж всупереч протипожежним нормам_7

Екс-очільник Полтавського МНС звів собі гараж всупереч протипожежним нормам_9


Читайте також:
Полтава
Вірний син Полтавщини поліг смертю хоробрих у бою проти ворога на Східному фронті. Тепер він навічно присутній у лавах Небесного Воїнства.
вчора, 14:07
Полтава
Чергову сонячну електростанцію споруджують у Миргороді. Вона забезпечить нагальні потреби одного з об'єктів критичної інфраструктури.
вчора, 09:23
Полтава
Тільки у справах можна пізнати справжню сутність людини. Приклад влади Полтави показує, що містом керують перефарбовані зрадники.
03 травня, 14:45
Полтава
Попри те, що обласні чиновники обіцяли розчистити річище, водойма все більше стає схожою на відстійник. Куди поділи бюджетні кошти?
03 травня, 06:10
Полтава
Не минає і дня, щоби небайдужі мешканці Полтавського краю не надіслали на передову гуманітарний вантаж. Військо потребує харчів.
02 травня, 19:06
Полтава
Як доводить історія, депутати із чиновниками — дзеркало суспільства. Відтак немає сенсу нарікати на владу, коли виборці такі ж дýрні.
02 травня, 06:00