Екс-регіонали «Рідного міста» заважають Держекоінспекції вирішувати проблему Макухівського звалища

ПОЛТАВА
04.11.2016, 13:10

Представники політичної партії «Рідне місто» відстоюють функціонування Макухівського сміттєзвалища в Полтавському районі, переслідуючи власні бізнес-інтереси. 

2 листопада суддя Полтавського окружного адміністративного суду Людмила Єресько не задовольнила позов КАТП-1628 до Держекоінспекції. Представники Полтавського комунального автотранспортного підприємства 1628 просили визнати нечинним рішення Державної екологічної інспекції в Полтавській області про проведення позапланової перевірки міського сміттєзвалища, яка відбулася влітку 2016 року. Про це повідомляє Полтавське Громадське телебачення.

Журналісти зазначають, що під час проведення позапланової перевірки міського сміттєзвалища 14-15 липня 2016 року, представниками Держекоінспекції було виявлено більше 20 порушень.

Їх було виявлено і під час попередніх перевірок у 2011 та 2013 роках, але до 2016 року порушення не усунули.

Серед таких порушень відсутність на території Макухівського сміттєзвалища дезбар’єру та межових знаків. Варто наголосити й на переповненості сміттєзвалища на 107%. Через це, зокрема, територію звалища незаконно було збільшено з 17 до 25 гектарів.

У зв’язку з цим Держекоінспекція звернулась із позовом до суду, в якому просила тимчасово заборонити діяльність КАТП-1628 в частині використання Полтавського міського сміттєзвалища.

Суд призупинив розгляд цієї справи, оскільки КАТП-1628 подало позов про визнання рішення Держекоінспекції щодо проведення позапланової перевірки міського сміттєзвалища нечинним.

Екс-регіонали з міської ради почали активну діяльність на гальмування судового процесу Держекоінспекції з заборони КАТП-1628 вивозити сміття в Макухівку, оскільки це – один із видів надприбутків «ширки» – широкої коаліції в Полтавській міськраді.

До «ширки» входить «Совість України» на чолі з міським головою Мамаєм, «БПП» Солідарність» із Матковським і Шевченком (перший зам Мамая) та «Рідне місто» із ще одним замом мера, ставлеником Удовіченка – також екс-регіонал Чепурко. Останній відповідає за діяльність виконавчих органів (питання ЖКГ). Тобто, організовує діяльність, зокрема, й КАТП 1628.

Довідково:

КАТП-1628 – комплекс планувальних, організаційних, санітарно-технічних та господарських заходів щодо збирання, зберігання, перевезення, оброблення (перероблення), утилізації, видалення, знешкодження і захоронення побутових відходів, включаючи небезпечні відходи у їх складі, що утворилися в населених місцях, а також прибирання об'єктів благоустрою з метою запобігання шкідливому впливу факторів середовища життєдіяльності на життя і здоров'я людини

Тобто, КАТП позивається в суд на Держекоіспекцію та просить визнати нечинним рішення інспекції про проведення позапланової перевірки міського сміттєзвалища влітку цього року.

Цікаво, що інтереси комунального підприємства 1628 в суді представляє Едуард Волков – член партії «Рідне місто», керівник апарату партії. Людина, наближена до секретаря міськради Оксани Деркач та Олексія Чепурка (обидва «Рідне місто»).

Екс-регіонали «Рідного міста» заважають Держекоінспекції вирішувати проблему Макухівського звалища_1

Едуард Волков ліворуч й Олексій Чепурко праворуч

Екс-регіонали «Рідного міста» заважають Держекоінспекції вирішувати проблему Макухівського звалища_3

Оксана Деркач (також екс-регіоналка) й Едуард Волков

Не важко здогадатися, що саме рухає колишніми Регіонами в такому впертому бажанні не припиняти роботу сміттєзвалища. Гроші. Дуже великі гроші.

Про те, як «ширка» збагачується на нелегальному зборі вторинної сировини «Останній Бастіон» писав у статті:

СПЕЦРЕПОРТАЖ. МАКУХІВКА: Полтавська зона відчуження

На доказ наших слів виступила й представниця Держекоінспекції Людмила Хоміч в суді. Відеосюжет із судового процесу надали журналісти «Громадського».

Прикметно, що КАТП 1628 (читай «ширка – ред.) в позовній заяві взагалі не враховує думку жителів с. Макухівки, де розташоване звалище.

Журналістам «Останнього Бастіону» макухівці розповіли, що ні міська, ні обласна влада за десять останніх років не зробила нічого для вирішення їхньої екологічної проблеми.

– Займаюся питанням звалища від самого початку. При Кукобі (Анатолій Кукоба – перший міський голова Полтави часів Незалежності – ред.) були певні зрушення. За Матковського (полтавський міський голова в 2006-2010 роках – ред.) – нічого. Про Мамая (нинішній міський очільник – ред.) взагалі говорити нічого не хочу. Він не був на жодному засіданні за ці роки. Не приїхав і зараз, – говорила Антоніна Канцедал у липні цього року.

Через небажання місцевої влади вирішувати конфлікт, люди були доведені до відчаю, тому збиралися штурмувати Адміністрацію Президента й Мінекології.

Відстоюючи інтереси територіальної громади Макухівки й навколишніх сіл, що потерпають внаслідок численних правопорушень службових осіб КАТП-1628, відповідальних осіб Полтавської міської ради, Полтавської районної ради, відповідних управлінь та департаментів Полтавської обласної державної адміністрації, ГО «Останній Бастіон» подав заяву до правоохоронних органів.

У ній ми просили внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування за ст. ст. 197-1, 236-239, 241, 242, 245-247, 253, 254, 272, 367 КК України відносно протизаконних дій керівника КАТП 1628 Третякова Д.В. за порушення правил екологічної безпеки.

Розпочати розслідування за ст. 367 КК України відносно протизаконних дій відповідальних осіб Полтавської міської ради з інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста Полтави, управління з питань надзвичайних ситуацій, Управління житлово-комунального господарства, Управління містобудування та архітектури, управління охорони здоров’я які не забезпечили недопущення порушень правил екологічної безпеки.

Розпочати розслідування за ст. 367 КК України відносно протизаконних дій посадових осіб Полтавської районної державної адміністрації відповідальних за контроль за благоустроєм, екологічним та санітарним станом, з питань надзвичайних ситуацій, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури та охорони здоров’я які не забезпечили недопущення порушень правил екологічної безпеки

Розпочати розслідування за ст. 367 КК України відносно протизаконних дій відповідальних осіб Полтавської обласної державної адміністрації, а саме управління з питань цивільного захисту Полтавської облдержадміністрації , Управління житлово-комунального господарства, Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров'я які не забезпечили недопущення порушень правил екологічної безпеки.

Екс-регіонали «Рідного міста» заважають Держекоінспекції вирішувати проблему Макухівського звалища_5

Із повним текстом Заяви можна ознайомитися:

СПЕЦРЕПОРТАЖ. МАКУХІВКА: Полтавська зона відчуження (Пролог)

Уважаємо, що екологічна безпека як складова національної безпеки та нормальні умови проживання людини як головної цінності України мають визначати діяльність усіх органів влади, у тому числі – посадових осіб Полтавської міської ради, представників «Рідного міста» тощо.

У разі незгоди з вищевикладеною тезою, пропонуємо згаданим чиновникам і юристам змінити місце постійного проживання на с. Макухівка Полтавського району і звідти спекулювати навколо виправданості звалища, правомірності/неправомірності перевірки Держекоінсепції та бізнесових питань, що переслідують заробіток на онкологічних хворобах, непридатній питній воді та смороду в домівках макухівців.


Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10