"Газова голка" для України

ПОЛТАВА
04.11.2014, 21:33
"Газова голка" для України

Стаття 13 Конституції України.

Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України є об'єктами права власності Українського народу.

Аналізуючи перспективи холодної зими, ми підійшли до питання, яким представники влади кожного року спекулюють з блакитних екранів телевізорів, жонглюючи цифрами, як вправні факіри. Питання, від якого залежить наша незалежність. Питання, ціна якому близько 15-30 мільярдів доларів на рік, які ми сплачуємо Ерефіі, фактично фінансуючи її терористичне вторгнення в Україну. Питання, в якому всі складові покриті таким шаром мороку, що підібратися неможливо. Безумовно, представники правоохоронних органів дуже добре знаються на цих питаннях, ба навіть, подекуди, дуже добре "контролюють" їх.

Починаючи з 60-70 років минулого сторіччя, за рахунок держбюджету, було пробурено тисячі високодебітних свердловин на території України, які справно приносили до бюджету Українськоі РСР, а потім і України мільярди гривень. На буріння та облаштування кожної свердловини держава витрачала 4-8 мільйонів доларів, в залежності від умов буріння і т.д. В 2000 році видобуток газу складав 26,22 млрд.куб.метрів, чого цілком було достатньо для забезпечення газом населення країни. В 2013 році Україна видобувала 20,9 млрд. куб. метрів газу для власних потреб. Втрати в видобутку газу фактично складають майже 6 мільярдів куб. метрів газу, але витрати на розвиток ресурсної бази зросли в рази. Чого тільки варте виділення ДП Укргазвидобування 5 млрд гривень "на геофізичні роботи", де ті гроші, і де роботи?

В таблиці, яка наведена нижче, ви бачите сотні свердловин, пробурених за державні кошти. Зусиллями очільників держави та урядів, ці свердловини вже не один рік працюють на кишені українських можновладців, депутатів, та інших. Держава витратила сотні мільйонів доларів для того, щоб отримувати прибутки. Прибутки, за рахунок державних коштів, отримують Фірташ, Бойко, Оніщенко, Янукович, Ставицький та інші.І зараз, коли більшість населення України ледь-ледь зводить кінці з кінцями, ці «особистості» досі отримують чималі дивіденди, при цьому знаходячись у розшуку.

Я не розумію, чому нас весь час тримають в напрузі відносно ціни на газ та його обсягів. Я впевнений, що прем'єр Яценюк дуже добре знає та розуміє цю ситуацію. Я не розумію, чому він, як очільник Кабінету Міністрів України, не поверне державні свердловини у державну власність. Населенню України уряд повідомив, що нам не вистачає 6млрд.куб. метрів газу на зимовий період. Останній Бастіон, в наведеній нижче таблиці, показав де його взяти. Потрібно лише одне - прийняти державницьке рішення. Бо енергетична незалежність є основною складовою незалежності нашої держави. Та, на мою думку, повернення у державну власність всієї матеріально-сировинної бази, створеної за бюджетні кошти, дозволить нашій країні зайняти гідне місце серед країн з високим рівнем життя.

Я, чомусь, вірю в те, що ті, хто розкрадав надра, будуть покарані. Що люструють не тільки дрібних виконавців, а і Бакуліна, який залишив для Ерефіі весь Чорноморнафтогаз.

Олігархи своїми фінансовими статками довели, що управління державним майном приносить надприбутки.

Шановний прем'єр міністр, доведіть Українському народу, що ви Український прем'єр міністр. Що ви здатні, не гірше олігархів, управляти державним майном.

Лише тоді я Вам повірю.

Геннадій Сікалов

Останній Бастіон


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27