Хор Верьовки «на підтанцьовці» у Кварталу: хвиля обурення і «розкол» в уряді

УКРАЇНА
21.10.2019, 06:47
Хор Верьовки «на підтанцьовці» у Кварталу: хвиля обурення і «розкол» в уряді

Виступ «Кварталу 95», до якого був залучений Національний хор імені Григорія Верьовки, не лише здійняв хвилю обурення, але й укотре продемонстрував розбіжності у «зеленому уряді».

Своє незадоволення висловили політики, експерти, звичайні користувачі соцмереж.

Так, депутат нинішнього скликання парламенту, колишній військовий медик Яна Зінкевич написала: «Чому роблять вони, а соромно мені? Хор ім.Верьовки вам ганьба! Цей хор тепер немає ніякого морального права відкривати та закривати сесії ВР. Отримувати фінансування від держави, і при цьому виступати на низькосортному лайні 95 кварталу – це репутація втрачена за один вечір».

Політолог Микола Мельник вважає, що гумор «Кварталу 95», на жаль, відображає загальний стан суспільства.

«Я не мораліст, і в мене не закатуються очі від жартів для бидла. Я їх сприймаю як гнилі яблука. Адже, якщо я їх не їм, то як я можу заборонити їх їсти свиням. Коломойський перетворив 95-й квартал на пропагандиську х*рню, яку реально хаває охлос. І протидії цьому немає. І слід бути готовим, що завтра коли когось із нас отмудохають під час акції спротиву, то 95-й квартал прорже щось в стилі "ебонітових паличок", а разом з ним поржуть ще відсотків 50 українців», – емоційно написав політолог.

Традиційно соцмережі вибухнули знущальними ілюстраціями.

Хор Верьовки «на підтанцьовці» у Кварталу: хвиля обурення і «розкол» в уряді_1

Свого обурення не приховували звичайні користувачі соцмереж.

«Чи можуть виступати і співати про гідність ті, хто її не має?», – пише користувачка Дзвінка Калинець-Мамчур.

Хор Верьовки припинив своє існування, ставши приватним хором імені Кошового, – переконаний користувач Роман Андрусяк.

Слова критики прозвучали і з боку представників уряду. Урядовці, щоправда, вибачалися не за сам факт використання хору, а за жарт про підпал будинку Валерії Гонтаревої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із новим міністром культури нас очікують ще більші дебілізація і дерибан

Спершу перед Гонтаревою вибачився міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський.

Вранці 21 жовтня ситуацію прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов – представник «соросівської частини» уряду.

Як і Бородянський, Милованов не побачив нічого поганого в самому факті залучення хору, а лише став на захист Гонтаревої.