Хто дозволив знущатися над дітьми в Полтавських школах?

ПОЛТАВА
21.01.2018, 19:53

Останній Бастіон нещодавно у публікації «Чому Україні не потрібні розумні діти?» піднімав тему жорстокого поводження з дітьми в школі N 10 міста Полтави.

Де директором школи працює представниця політичної партії Єдиний Центр, яка, за сумісництвом, є прогресивним політичним діячем, у політичній програмі якої головними тезами є жорстка заборона забудови історичної частини міста Полтави. І нічого не сказано за освітні програми для дітей.

Можливо, Алла Володимирівна Ширай, як і багато інших директорів шкіл змінила політичну орієнтацію, і, можливо, на сьогоднішній день, є представницею політичної партії «світила науки» Мамая «Совість України».

Хто дозволив знущатися над дітьми в Полтавських школах?_1

Алла Володимирівна Ширай - директор ЗОШ N 10

Ми отримали коментар від начальника управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради Марталішвілі Лесі Анатоліївни.

В якому вона, зокрема, повідомила про те, що вона ознайомилася з нашою публікацією. Що дуже хоче допомогти батькам і дітям. Що призначила службове розслідування.

Що до директора школи немає претензій. Що десятирічна дитина сама винувата. Що відбитки взуття на спині дитини не є тортурами над дитиною. Що службове розслідування відносно подій, коли дитина зламала руку, а швидку не викликали, триває досі. Хоча і пройшло вже чотири місяці,

і є порушена кримінальна справа відносно посадових осіб ЗОШ N 10.

Ми, в свою чергу, нагадуємо шановній очільниці міського управління освіти, що Останній Бастіон продовжує журналістське розслідування відносно витрачених бюджетних коштів на ремонти шкіл міста, у тому числі, десятків мільйонів гривень на школу N 3.

З метою, щоб проведення обіцяного службового розслідування було більш об‘єктивним, публікуємо мовою оригіналу наступний лист батьків, чиї діти навчаються в ЗОШ 10:

________________________________________________

Адміністрація 10 ЗОШ м. Полтави має дуже застарілі погляди на сьогодення. Таке враження, що вони залишились у ХХ столітті, а діти теперішнього покоління і молоді вчителі вже зовсім інші. Директор школи не має жодних уявлень про норми, етичні норми і правила для вчителя, чого варто перша зустріч із директором школи з ранку, її безумовно не так часто можна побачити о 8.30 на роботі але в ті рідкісні зустрічі вона сидить «розвалившись» як «цариця» на лавці біля чергового.

Так вже вимагають норми етики і педагогіки, що вчитель повинен перед дітьми стояти, а кожен господар у своїй домівці також зустрічає гостей стоячи, а не сидячи розвалившись. Це лише перше враження. Далі ти натикаєшся на ВАРТОВУ школи, яка так ретельно виконує вказівку директора, що батьки навіть в шалений дощ будуть мокнути як собаки на вулиці а до школи їх не пустять.

Коли під час навчального процесу, комусь із батьків вдається ПРОРВАТИСЬ до школи, вчителі в шоці. Вони не звикли, що батьки можуть бути в школі. А навчальний процес - це спільна праця родини і школи, але не в 10 школі. Там навіть неможливо пройти в їдальню, купити порцію і перевірити чим сьогодні годували дітей. Вони пропонують ЗАПЛАНОВАНІ відвідування їдальні для батьків, а що тоді можливо перевірити.

В восени 10 школа «прогриміла» на всю Україну своїми адміністративними досягненнями. Учень 5 класу на шкільному подвір’ї впав і зламав і руку і отримав важкі травми спини. Завуч школи категорично заборонила викликати швидку, викликали мати, потім зробили її винною, що нібито вона заборонила викликати швидку. А мати сама свою дитину везла до лікарні і із травмами спини трясла його в таксі.

Потім реакція директора школи, вона на наступний день після виходу новин по каналу 1+1 пішла на лікарняний. Вчителі в школі забороняють дітям давати будь які коментарі журналістам телебачення, забороняють проводити зйомку на власний мобільний телефон, бо категорично бояться будь якого розголосу того що відбувається в школі.

Тому ведеться політика повної і безперечної покори з боку вчителів а за їх підтримкою і тиском дітей і батьків. В тому репортажі який був знятий каналом 1+1 було знято дитяче інтерв’ю, але його давав онук вчительки, яка працює в цій школі і перебуває в гарних відносинах із директором школи. До речі і онук директора школи також відвідує бабусину школу і навчається в 4-А класі.

Тому гарно в школі почувають себе лише добрі друзі директора школи. Всі інші, молоді, креативні вчителі із свіжим поглядом на освіту в цій школі не затримуються. Їм не дадуть це «болото» вичистити тому новим поглядам, поглядам інакшим ніж у директора в школі не має місця. Там виживають лише «підлабузники» все це не залишається без уваги дітей і батьків.

________________________________________________

Прізвища, і оригінал листа, є в редакції Останнього Бастіону.

Звертаємо увагу міністра освіти Гриневич Лілії Михайлівни та уповноваженого Президента України з прав дитини Кулеби Миколи Миколайовича на недопустимість знущань над дітьми в ЗОШ N 10 міста Полтави.

Школа повинна захищати дітей, а не педагогів. Кругова порука не відповідає демократичним ідеалам, вона їх спотворює.

Останній Бастіон звертає увагу батьків, що відстоювати свої права чи ні - це внутрішній вибір кожної людини. Як і дати дітям віру в те, що їхні права будуть захищені, залежить від кожного з нас.

Геннадій Сікалов

Читайте також:
Полтава
Необхідне фронтовикам обладнання виявлятиме та знищуватиме загони ворога на передовій. Тиловики допомагають наближати перемогу.
08:18
Полтава
У Полтаві водій збив качку, яка переходила дорогу, та поїхав далі.
вчора, 17:30
Полтава
Позаторік приватне підприємство «Дружба» застосувало на посівах гороху інсектициди та фунгіциди. Це призвело до масового мору бджолосімей.
вчора, 14:56
Полтава
Позаторік лише завдяки героїзму згуртованої команди патріотів вдалося уникнути окупації Полтавщини. Гадяч ледь не опинився у руках ворога.
вчора, 08:23
Полтава
«По їхніх плодах ви пізнаєте їх». Так, Христос заповів учням розрізняти людей не за словами, але за вчинками, які зчаста невидимі загалу.
17 березня, 15:42
Полтава
Представник олігархічного проєкту «Довіра» Андрій Сімонов підшукує собі нових покровителів. Очевидно, патронат Олега Кулініча став тягарем.
17 березня, 08:48