Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників

ПОЛТАВА
22.12.2014, 13:56
Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників

В розпорядженні «Останнього бастіону» опинилося подання на перевірку згідно Закону «Про очищення влади» першого заступника начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Олега Горбенка.

Основна складова корупційної діяльності цього посадовця – нав’язування підприємцям послуг приватної фірми «Пожежне спостереження» з протипожежного обслуговування.

Це доводить низка документів, що має в розпорядженні «ОБ».

Зокрема установчі документи, які вказують на зв'язок високопосадовців управління ДСНС з приватною фірмою «Пожежне спостереження», та перелік приватних підприємств, які були втягнуті чиновниками ДСНС на обслуговування до фірми сім’ї свого начальника.

На останок «Останій Бастіон» пропонує ознайомитися з будинком родини Горбенків – ще одним доказом непомірних як для чесного чиновника статків.

Подання містить і багато інших цікавих моментів біографії чиновника, сумнівних з точки зору закону.

ПОДАННЯ

ДО ПРОВЕДЕННЯ ЛЮСТРАЦІЇ

ГОРБЕНКА ОЛЕГА МИКОЛАЙОВИЧА

полковника служби цивільного захисту

Горбенко Олег Миколайович, народився 20 квітня 1977 року в містіКременчуці Полтавської області, освіта вища, Харківський інститут пожежної безпеки МВС України, рік закінчення – 1999, спеціальність – “Пожежна безпека”, кваліфікація – спеціаліст, Національна академія внутрішніх справ України, рік закінчення – 2004, спеціальність – “Правознавство”, кваліфікація – юрист, Дніпропетровський університет економіки та права, рік закінчення – 2005, спеціальність – “Фінанси”, кваліфікація – спеціаліст з фінансів.

Зверніть будь ласка увагу, що претендент на люстрацію майже одночасно навчався у 2-х вишах (2004-2005 роки), при чому установчі та екзаменаційні сесії проводилися в один і той-же час. В Національній академії внутрішніх справ України навчався на платній основі, перебуваючи на державній службі, за кошти Благодійного фонду «Правопорядок». В Дніпропетровськомууніверситетіекономіки та права здобував освіту на платній основі, теж перебуваючи на державній службі, за кошти Кременчуцького міського центру зайнятості по програмі перенавчання безробітних та осіб, звільнених з військової служби за скороченням штату.

Не виділяючись розумовими та організаторськими здібностями серед колег, за короткий проміжок часу (12 років) пройшов службовий шлях від лейтенанта (1999 рік) до полковника (2012 рік), в той час коли чесному працівнику необхідно служити не менше 18-ти років, щоб стати полковником. За цей короткий період служби, всупереч Положенню про проходження служби Горбенко О.М. тричі достроково отримував чергові звання, не скоюючи жодного героїчного поступку.

Єдиним службовим досягненням «молодого та перспективного» полковника Горбенка Олега Миколайовича є наявність батька – відставного генерала МЧС Горбенка Миколи Олексійовича, звільненого за корупцію президентом Ющенком В.А. ще в 2005 році та матері – Горбенко Наталії Василівни, разом співзасновників ТОВ «Пожежне Спостерігання», яке має філії по всій території області (додаток 1)та працює у сфері, підконтрольній полковнику Горбенку Олегу Миколайовичу.

Будучи відстороненим від влади, відставний генерал-корупціонер Горбенко М.О. вклав награбовані під час своєї служби кошти у службове просування свого сина, створивши таким чином «кришу» для розвитку сімейного бізнесу. Так, за короткий проміжок часу всі комерційні підприємства міста Кременчука, під тиском пожежної інспекції міста, очолюваної на той час Горбенком Олегом Миколайовичем «строєм кинулися» підключатися на комерційний пульт пожежного спостерігання ТОВ «Пожежне Спостерігання», сімейної форми власності.

Державні норми вимагають підключення пожежної сигналізації об’єктів тільки на пульти централізованого спостереження державних пожежних частин. Для того, щоб якось замаскувати свою беззаконну діяльність, Горбенки розташували свою фірму в будівлі пожежної частини по вул.Петровського, 35 в м.Кременчуці, створюючи ілюзію «державності» комерційного пульта.

Завдяки такому сімбіозу сімейної комерційної структури та державного посадовця-члена сім’ї кількість об’єктів, силою та погрозами “загнаними» на пульт тільки по м.Кременчук сягнули далеко більше тисячі, а сумма коштів, що щомісячно вливається в сімейний гаманець сягає понад 350 тисяч гривень (додаток ІІ). Якщо до Кременчуцьких обсягів додати ще надходження від Полтавської, Миргородської та Лубенської філій, то сумма щомісячних надходжень до сімейного карману Горбенків сягне до мілліона гривень.

Не зупиняючись на досягнутому, прагнучи «заробити» більше «сім’я” підключивши свої зв’язки “делегує» Олега Миколайовича Горбенка до м.Полтави на посаду новоствореного Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області, сплативши для вирішення цього питання тодішньому Голові Держтехногенбезпеки України Улинцю Е.М. , Міністру МНС Балогі В.І. та Губернатору Полтавщини Удовіченко О.В. «супроводжувальну смазку» в сумі 60 тисяч доларів кожному, разом 180 тисяч долларів. Ось куди й знадобилися кошти, зароблені сімейним підприємством.

Розуміючи небезпеку, яку становить для Горбенка Олега Миколайовича, як для державного посадовця, введення в дію Закону України «Про засади запобігання і протидії корупціі» сім’я приймає рішенняпереоформити фірму ТОВ “Пожежне спостерігання» на інших підставних осіб, скриваючи таким чином родинний зв’язок між фірмою батьків Горбенків М.О. і Н.В. та сина-посадовця Горбенка О.М.(додаток ІІІ).

Не зважаючи на «відсутність офіційної криші» у вигляді Горбенка О.М., «неофіційна криша» з обличчям Горбенка Олега Миколайовича, перебуваючи вже на посаді заступника начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області з організації запобігання надзвичайним ситуаціям – Головного державного інспектора Полтавської області з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки продовжує свою «діяльність» на поприщі «забезпечення пожежної та техногеної безпеки» Полтавської області. Так, завдяки титаничним зусиллям самого Горбенка Олега Миколайовича та керованої ним обласної пожежної інспекції сімейниї бізнес батьків досяг неабияких успіхів. Так, ТОВ «Пожежне спостерігання» в 2013 році крім отримання коштів за централізоване спостерігання за обєктами всієї області спромоглося розробити 51 проект по влаштуванню сигналізації на підприємствах області та змонтувати такі системи на 56 підприємствах.

В 2014 році сімейні досягнення становили 53 розроблених проекта та 68 змонтованих систем пожежної автоматики. Як неважко передбачити, до кінця року кількість робіт прогнозовано збільшиться на 30%, на стільки ж збільшиться сімейний карман Горбенків.

На відміну від наведених «трудових досягнень» ТОВ «Пожежне спостерігання» та клану Горбенків інші комерційні підприємства Полтавщини, що мають відповідні ліцензіі та працюють на ринку протипожежних послуг у сумі всі скопом не виконали такого обсягу робіт.

Зароблені таким чином кошти необхідно витрачати. Так державний посадовець полковник Горбенко Олег Миколайович отримуючи заробітну плату 5000 гривень тільки за період 2013 – 2014 років тричі на рік разом із сім’єю виїздив на відпочинок за кордон до дорогих курортів, а на кошти що залишились після відпочинків в поточному році придбав за 2000000 гривень новісінький житловий маєток з басейном в с.Гожули Полтавського району по вул.Кірова, 50-а, та сімейний автомобільVolkswagenTouaregдержавний номер ВІ4488ВІ вартістю близько 1000000 гривень. Чи незабагато він з’економив, що назбирав таку суму для покупок – це є питанням для проведення перевірки та народної люстрації.

Маючи такі кошти, полковник Горбенко О.М. не відмовляється від «благ посадовця», використовує службовий автомобіль Шкода-Октавія номерний знак 8444Ч1 для поїздок з дому (с.Гожули) на роботу (м.Полтава, вул.Маршала Бірюзова, 26/1), на обід додому та з обіду на роботу, увечері з роботи додому. На протязі дня водій перевозе ще й дітей полковника з дому до Полтавської школи №3 та після школи ще на різні кружки, а потом додому.

Ось так живе один із сучасних державних чиновників.

А Ви як живете, шановний українцю?????

Працює вищеозначений полковник тепер на посаді першого заступника начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, робоча адреса м.Полтава, вул.Маршала Бірюзова, 26/1.

Вищій керівник вельми поважного полковника – Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Бочковський Сергій Станіславович, службова адреса м.Київ, вул.Олеся Гончара, 55-а.

Також пропонуємо ознайомитися з установчими документами ТОВ «Пожежне спостереженя», які доводять прямий зв'язок вищезгаданих МНСників з прибутками цієй фірм

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_1

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_3

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_5

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_7

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_9

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_11

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_13

Та переліком підприємств, що опинилися під «дахом» сімейного бізнесу:

https://drive.google.com/file/d/0B_dAHR8EEvNeV2NlR...

А це помешкання династії «рятувальників», записане на Горбенка-старшого:

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_15

Кандидат №1 на люстрацію серед полтавських рятувальників_17


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00