Керівник Полтавського Держгеокадастру Вадим Чувпило прозвітував за півроку роботи

ПОЛТАВА
19.10.2016, 08:53
Керівник Полтавського Держгеокадастру Вадим Чувпило прозвітував за півроку роботи

У середині жовтня минає пів року, як Вадим Чувпило виконує обов’язки керівника Головного управління Держгеоадастру в Полтавській області. Ми попросили його підбити підсумки перших 6 місяців на посаді та прозвітувати за основні досягнення та прогалини в структурі.

Керівник Полтавського Держгеокадастру Вадим Чувпило прозвітував за півроку роботи _1

Забезпечення землею демобілізованих учасників військових дій на Донбасі

Держгеокадастр не відмовив в отриманні землі атовцю ні за мого керівництва, ні за попереднього очільника. У разі неможливості виділення ділянки на бажаній території, проводилися роз’яснювальні роботи, але землею забезпечувалися абсолютно всі учасники війни на Сході України. Проблемні ситуації виникають через те, що є райони з великою кількістю атовців і малою кількістю вільних земельних ділянок. До них належать власне Полтавський, Кременчуцький, Решетилівський, Новосанжарський райони. Водночас ці, а також Гадяцький і Пирятинський райони, забезпечують військових землею найбільше.

На сьогодні дозволи на розроблення проектів землеустрою отримали понад 4 із 6,5 тис. бійців. Близько 500 осіб вже отримали землю в користування. Зараз чекаємо на 6-ту хвилю демобілізації.

Полтавщина – у лідерах із надання військовим дозволів на розробку проектів землеустрою. По затвердження й передачі – на 5-6 місці знизу. Це спричинено активізацією видачі дозволів із кінця 2015 – початку 2016 року. Багато хлопців ще не подали розроблені проекти. Тому що швидше вони їх подадуть, то швидше відбудеться передача землі у власність.

Пасовища

За пів року просунулися у вирішенні проблеми створення громадських пасовищ. Протягом двох місяців проводили щотижневі наради. Відпрацювали механізм їхнього створення. Громади направляють свої клопотання, і якщо місце розташування такого пасовища відповідає вимогам чинного законодавства, Головне управління підтримує цю ініціативу. Є певні зрушення – окремі громади висловили свою позицію і вже розробляють відповідну документацію.

Громадська приймальня

Понад два місяці на першому поверсі ГУ Держгеокадастру працює громадська приймальня. У ній постійно працюють три спеціалісти. Вони приймають і видають документи, надають консультативну допомогу. Щоденно обслуговують 30-50 громадян у залежності від дня тижня. Переваги створеної приймальні в компактності – усе в єдиному вікні. Громадянам не треба шукати кабінет і фахівця у 2-поверховій будівлі. Також люди не змушені чекати приймального дня раз на тиждень. Консультант надасть вичерпну допомогу з будь-якого питання. Можемо порахувати, що за 3 місяці приймальня обслужила щонайменше 2,5 тис. осіб.

Боротьба з корупцією

Із травня активно проводжу наради й індивідуальні бесіди, щоби унеможливити корупційні прояви з боку керівників районних відділів. У липні Центральним апаратом був проведений моніторинг роботи структурних підрозділів Головного управління і відділів. Було визначено райони найбільших корупційних ризиків. Це ті відділи, де керівники мали свої землевпорядні організації, направляли людей для виготовлення землевпорядної документації саме туди. У результаті перевірки 9 керівників відділів і заступників було звільнено. Робота в тих районах значно покращилася.

Загалом проблеми в структурі були, є і будуть. Але ступінь їхнього вирішення залежить від роботи центрального апарату й організованої роботи на місцях, підсумовує Вадим Чувпило. 


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45