Корупційні схеми Полтавщини: ректор-казнокрад

ПОЛТАВА
09.09.2014, 13:59
Корупційні схеми Полтавщини: ректор-казнокрад

Корупція в Полтаві явище не з приємних, але, на жаль, досить звичне. Здається, що всі вже звикли до чиновників і можновладців, що грабуть державні гроші, розкрадають і ділять землю, вимагають шалених хабарів, знущаються над людьми і законодавством нашої України. Але є й інші верстви корупціонерів.

Про одного з таких і наш сьогоднішній лист, який надіслали нам представники трудового колективу Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

Наводимо текст листа повністю:

«Звертаємося до вас від усього багатостраждального колективу співробітників Полтавського національного технічного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Не зважаючи на революційний час, який прохолдить у державі і очищення влади від погані, все ж є можливість нової зміни цією людиною політичної орієнтації і початку нової хвилі репресій. Ця людина – наш ректор, Онищенко В.О..

Говорити довго не будемо, наведемо факти. Вони не мають речових доказів, проте ви зараз маєте можливість їх перевірити. Ми не ставимо за мету розправи над негодним керівником, лише притягнення його до справедливого суду та люстрації. А факти такі..

Впродовж правління, після особистої розмови з цією людиною двоє викладачів втратили життя – один з них виплигнув з вікна, інший помер від інфаркту. Багато докторів, професорів вимушені були покинути університет через принизливе ставлення до них , часті нападки з використання грубої ненормативної лексики, погроз та репресій. Ректорство Онищенка В.О. отримав у спадок від батька, в дечому завдяки особистих зв’язків батька.

Проте навіть за життя останнього ставився до нього без належної поваги, принижував перед колективом. Будучи простим ректором, ця людина має заробітну плату близько 52 000 грн за рахунок премій та надбавок. До того ж, часто використовує корупційні схеми, призначаючи премії наближеним людям та отримуючи таким чином кошти. Частими є випадки відбирання стипендійних карток у лауреатівдержавних стипендій.

Гроші, котрі були виділені аспірантам першого року (по 2000 грн), привласнені ректором – аспіранти за них лише розписались. Результат на лице – сім’я має 2 автомобіля – Мерседес ML та паркетник Сітроен.

Продана Полтаватрансбуду університетська земельна ділянка (біля архітектурного корпусу), у якості відкату Онищенком отримані квартири в центрі міста, у цьому ж будинку. Будучи другом екс-міністра Табачника та заступника міністра Суліми, В.О. Онищенко оплатив за рахунок університетських коштів відпочинок останнього в Куршавелі.

Цей список можна продовжувати…Просимо розібратися і покарати цього казнокрада. У ваших силах і можливостях перевірити ці факти. Не допустіть цієї людини до влади, інакше гріш ціна цій революціїї. Ми хочемо нормально жити і працювати, а не боятися, що завтра залишимось за ворітьми. Віримо у вас! З повагою, представники трудового колективу».

Такі вони, деякі ректори наших полтавських вишів.

Зважаючи на факти, що наводяться у листі, ГС «Останній Бастіон» вже звернувся з проханням провести необхідні перевірки і повідомити про їх результати наступні інстанції: Генеральна прокуратура України, Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ України та до Кабінету Міністрів України. 


Крім цього, Останній Бастіон має намір зустрітись з паном Онищенко і спитати його думку, щодо цієї ситуації.


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27