Кременчуцькі підприємства змусять відповідати за погіршення екології в місті

ПОЛТАВА
22.09.2016, 05:48
Кременчуцькі підприємства змусять відповідати за погіршення екології в місті

Кременчуцькі промислові підприємства будуть відповідати за погіршення екологічної ситуації в місті. Про це на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування розповів начальник відділу екологічної безпеки міста Кременчук Олексій Федюн.

За його словами, починаючи з травня цього року відділ екологічної безпеки розпочав дослідження рівня забруднення навколишнього середовища через скарги місцевих мешканців.

– Із травня ми почали отримувати листи зі скаргами місцевих жителів на постійні неприємні промислові запахи не лише поблизу підприємств, а і в самому місті. Саме це стало поштовхом до низки заходів, які ми провели за декілька місяців після скарг, – Федюн.

Лабораторні роботи, що провели працівники, виявили перевищення рівня фенолу та деякі наслідки нафтогазовидобувної діяльності.

– За нашим проханням, виконавчий комітет міста Кременчук звернувся до ряду підприємств, що ведуть важке виробництво з метою виявлення порушень на рівні санітарно-екологічної безпеки. У відповідь надійшли дані про повну відсутність будь-яких порушень з боку останніх.

Після того як рівень забруднюючих речовин не знизився, у липні було надіслано запит до Полтавської обласної екологічної служби для оцінки реальної ситуації на виробництві. Після нашого запиту до Полтавської екологіної служби, завдяки їх дослідженням виявили порушення технічного виробництва на «Полтаватеплоенерго». Мазутні котли, що мають використовуватися два рази на рік, працювали щоденно. Саме ці два котли і стали однією з причин неприємного запаху в місті.

Виявивши реальні факти забруднення середовища, що приховувалися підприємствами, відділом екологічної безпеки Кременчука було надіслано ряд заяв до Прокуратури та поліції міста про порушення виробничого порядку та недотримання санітарних норм на підприємствах.


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00