​Куди ведуть «Залізничні шляхи» Андрія Матковського? Звернення ГО "Останній Бастіон" до президента України та послів іноземних держав

ПОЛТАВА
07.07.2015, 10:10
​Куди ведуть «Залізничні шляхи» Андрія Матковського? Звернення ГО "Останній Бастіон" до президента України та послів іноземних держав


Преамбула

У 2013 році Геннадій Сікалов звернувся до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Залізничні шляхи» (надалі ПрАТ «СК «Залізничні шляхи») з метою застрахувати своє життя на 1 млн. доларів. ПрАТ «СК «Залізничні шляхи» погодилася на умови страхування та взяла зі страхувальника (Сікалова Г.А.) 1% від суми зазначеної суми страхування, що дорівнює 10 тис.доларам (за тодішнім курсом обміну валюти - 80 тис.грн).

Розвиток подій

Ще до моменту підписання договору про страхування на зазначену суму, ПрАТ «СК «Залізничні шляхи» знала, що не зможе виконати умови договору, який підписала. Причина банальна – у страхувальної компанії не було 1 млн. доларів на випадок, якщо зі страхувальником таки трапиться нещасний випадок. Тоді «Залізничні шляхи» намагаються пошити всіх у дурні та вийти сухими з води – вони звертаються до трьох київських страхувальних компаній (назви страхових компаній є в матеріалах судових справ), щоби ті взялися перестрахувати клієнта, але Київ відмовив «Залізничним шляхам» у перестрахуванні.

У повітрі затхнуло смаженим: ПрАТ «СК «Залізничні шляхи» розуміють, що вони не зможуть виплатити суму, на яку Генадій Сікалов уклав договір, але й 1% від тої суми вони теж не хочуть втрачати, сума як не як велика з одного-то страхувальника. Тоді ПрАТ «СК «Залізничні шляхи» вирішивши, що вони найрозумніші, підробляють страховий договір.

Деталь

Страховий договір укладається між страховиком, компанією, що забов’язується застрахувати (ПрАТ «СК «Залізничні шляхи») та страхувальником, тим, що/кого застраховують (Сікалов Г.А.). Договір укладається в двох екземплярах, відповідно для страховика та для страхувальника. ПрАТ «СК «Залізничні шляхи» спершу роблять два договори – собі й страхувальнику, а потім дороблюють собі ще один договір, нібито, від ім’я страхувальника, а справжній договір страхувальника Геннадія Сікалова, що залишився в нього на руках із моменту підписання його з ПрАТ «СК «Залізничними шляхами», визнають недійсним.

У зробленому самими собою договором (фейковим договором, нібито підписаним Геннадієм Сікаловим), «Залізничні шляхи» внесли два додаткові пункти, якими визнали, що страховий договір між ПрАТ «СК «Залізничні шляхи» та страхувальником Геннадієм Сікаловим розірваний і виплачувати суму, передбачену договором, страхова компанія не забов’язна.

Розвиток дій (продовження)

А гроші виплачувати «Залізничні шляхи» мусили. Восени 2013 року стався страховий випадок і на початку 2014 року страхувальник Геннадій Сікалов переніс операцію на лівому плечі. Операцію робили в 1 міській клінічній лікарні міста Полтава. Невдовзі після операції, лікар, який її робив потрапляє до реанімації із запаленням легенів. За ці майже 3 місяці, поки лікар, який робив операцію Сікалову Г.А., був на лікуванні, за вказівкою Селькіної Ганни Борисівни (головний лікар 1 міської клінічної лікарні) були переписані всі медичні журнали та докорінно перероблена історія хвороби Сікалова Г.А., з метою не виплати йому суми, передбаченої в цьому випадку за страховою угодою ПрАТ «СК «Залізничними шляхами».

У чому сіль? ПрАТ «СК «Залізничні шляхи» - компанія, що належить дружині колишнього очільника Полтави Андрія Матковського. За всіма документами, керівник «Залізничних шляхів» - Матковська Вікторія Володимирівна.

​Куди ведуть «Залізничні шляхи» Андрія Матковського? Звернення ГО

​Куди ведуть «Залізничні шляхи» Андрія Матковського? Звернення ГО

Насправді, добре зрозуміло, що керує страховою компанією та її рішеннями, власне Андрій «Половинка» Матковський. Головний лікар 1 міської клінічної лікарні, де й робили операцію Сікалову Г.А., страхувальнику «Залізничних шляхів», Селькіна Г.Б. – креатура все того ж «Половинки». Матковський призначив і давав указівки Селькіній через Котова – тоді начальника управління охорони здоров’я Полтави. Таким чином, Матковський із жінкою, щоби не виплачувати суму, за законом передбачену Сікалову Г.А. як страхувальнику «Залізничних шляхів», компанії, що належить сім’ї Матковських, дає наказ Селькіній та Котову переписати та закрити справу стосовно операції Геннадія Сікалова. Немає історії хвороби, немає доказів операції та лікування – не треба й виплачувати гроші, передбачені страховкою.

Паралель зі сьогоденням

Тоді ж Геннадій Сікалов після відвертої корупційної схеми у верхівці мед.управління звернувся до УБОЗу, де надав докази очевидної підробки документів страховиком, указав на факт переписування медичних журналів й історії хвороби в лікарні.

Минуло кілька років, слідство з УБОЗу та Октябрського суду не зрушило з місця.

Цікавою видається паралель цієї справи зі справою каліцтва маленької Альбіни Гохалтер. Методи верхівки охорони здоров’я не змінюються: переписування журналів, виправлення історії хвороби. Як тоді, так і зараз, винні залишилися непокараними: ані Котов, ані Селькіна тоді, ані Лисак, Курилко та лікарі, що скалічили маленьку дівчинку не покарані зараз.

Кілька днів тому, той самий Октябрський суд звинуватив активіста Ігоря Головатого, який намагався привернути увагу громади й ЗМІ до свавілля чиновників у сфері охорони здоров’я, до бездіяльності міської влади, покривання одних чиновників іншими. Йому суд виніс покарання. За кілька днів, притому. Позов, який подав Геннадій Сікалов у цей же суд, підкріпивший його документами та доказами віверто протиправних дій лікарів та керівництва, досі припадає пилом в архіві.

ГО «Останній Бастіон», який створювався як масштабний просвітницький проект, має на меті пролити світло та показати не тільки Полтавщині й Україні, але й цивілізованим країнам Європи, Америці, Канаді, країнам, де закон шанують та виконують, що в Полтаві роками формувалося й діє організоване злочинне угруповання, що посіло всю верхівку влади.

МВС Полтави – це організоване злочинне угруповання, яке паразитує за рахунок нас, звичайних людей, які своїми податками утримують десятиліттями формовану бандитську групу, яка, до того ж, залазить до наших кишень і домівок, щоби грабувати нас. Тут досить згадати одного Бендрика Г.І., перевертня в погонах, »»» http://bastion.tv/news/poltavski-perevertni-z-ubo... »»», який досі залишився непокараним. І такий ось бендрик є в кожній гілці влади – Головко в ОДА, Лисак в охороні здоров’я, Стрелюк у прокуратурі, Мамай і його попередник Матковський у міськраді тощо.

Вибірковість полтавського правосуддя буде шоком для цивілізованих людей і країн. ОЗУ – організоване злочинне угруповання при владі не понесло жодного покарання за свої порушення, коли звичайні люди роками оббивають пороги судів, коли звичайних людей калічать, а начальники дають вказівки підлеглим приховувати сліди злочинів.

Питання до Олега Беха, людини, яка мала би боротися зі злочинними угрупованнями з огляду на посаду, чи будуть покарані Котов, Селькіна, Лисак, Курилко та інші? Чи буде покараний Стрелюк, який покриває їх усіх? Чи буде визнана вина Матковського? Допоки МВС буде покривати злочинні угруповання? Чи, може, міліція – це невід’ємна складова цього самого злочинного угруповання? Хто ж тоді покарає міліцію, пане Олеже? Хоча, який сенс звертатися до Беха, коли той назначив «смотрящим» в обласному слідчому управлінні людину, яка була затримана працівниками СБУ на отриманні хабаря в розмірі 25 тис. доларів і підозрюється у зґвалтуванні жінки?

ГО «Останній Бастіон» звертається не стільки для українських політиків і слідчих, оскільки ОЗУ як злочинне угруповання покриватиме хабарників у всіх інстанкціях, навіть у Києві. Ми звертаємося до президента України Порошенка П.О., Голови Служби безпеки України та Генерального прокурора України, яким має бути небайдужа доля України та українського народу. Ми звертаємося до послів іноземних держав та урядів європейських країн із проханням звернути свою увагу на злагоджене злочинне угруповання на всіх щаблях влади Полтавщини та інших регіонів України.

ГО «Останній Бастіон» всіляко протидіє хабарництву та бандитизму, але наших сил замало, щоби докорінно змінити ситуацію. Лише разом, спільними зусиллями утвердимо те, що гарантує нам наша Конституція.

Стаття 5 Коституції України:

Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Віримо, що ми не одні боремося проти беззаконня та чиновницього свавілля. Тільки разом змінимо Україну на краще.

ГО «Останній Бастіон»


Читайте також:
Полтава
Необхідне фронтовикам обладнання виявлятиме та знищуватиме загони ворога на передовій. Тиловики допомагають наближати перемогу.
08:18
Полтава
У Полтаві водій збив качку, яка переходила дорогу, та поїхав далі.
вчора, 17:30
Полтава
Позаторік приватне підприємство «Дружба» застосувало на посівах гороху інсектициди та фунгіциди. Це призвело до масового мору бджолосімей.
вчора, 14:56
Полтава
Позаторік лише завдяки героїзму згуртованої команди патріотів вдалося уникнути окупації Полтавщини. Гадяч ледь не опинився у руках ворога.
вчора, 08:23
Полтава
«По їхніх плодах ви пізнаєте їх». Так, Христос заповів учням розрізняти людей не за словами, але за вчинками, які зчаста невидимі загалу.
17 березня, 15:42
Полтава
Представник олігархічного проєкту «Довіра» Андрій Сімонов підшукує собі нових покровителів. Очевидно, патронат Олега Кулініча став тягарем.
17 березня, 08:48