Лікарі Полтавського міського пологового будинку скалічили новонародженого

ПОЛТАВА
05.10.2016, 11:23
Лікарі Полтавського міського пологового будинку скалічили новонародженого

«Останній Бастіон» подав заяву до правоохоронних органів за зверненням батька дитини.

10 квітня 2016 року в Полтавському міському клінічному пологовому будинку Марина Цегельник народила сина Даміра. Пологи відбувалися за безпосередньою участю лікаря Бережної Варвари Анатоліївни. Невдовзі після пологів до редакції видання звернувся чоловік породіллі Андрій Цегельник. Він заявив про черговий факт неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівниками Полтавського міського клінічного пологового будинку Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації. Унаслідок чого, за словами батька, новонароджений отримав тяжкі наслідки.

За виписним епікризом з Полтавської дитячої клінічної лікарні відомо, що відразу після народження дитина була ванестезіологічному відділенні з ліжками для інтенсивної терапії Полтавського міського пологового будинку 9 діб, 44 доби проводилася штучна вентиляція легень. Потім 14 діб дитина перебувала у відділенні інтенсивного виходжування та реабілітації новонароджених Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні з діагнозом: - наслідки цереброваскулярних хвороб (гіпоксично-ішемічного ураження головного мозку тяжкого ступеню) мікроцефалія, внутрішня гідроцефалія, бульварний синдром, синдром рухових порушень по спастичному типу. Реконвалесцент вродженої пневмонії, перелом правої ключиці в анамнезі.

На основі професійних медичних і юридичних висновків зрозуміло, що тяжкі діагнози, отримані внаслідок пологів тілесні ушкодження та їх наслідки, а також величезні страждання новонародженої дитини та членів родини Цегельник виникли завдяки непрофесійним діям безпосередньо лікаря Бережної Варвари Анатолійовни та інших медичних працівників Полтавського міського клінічного пологового будинку які приймали участь в пологах Цегельник М.І.

Просимо правоохоронні органи звернути увагу на порушену проблему. Також внести відомості, зазначеній у поданій нами заяві до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування за ст. 140 ч.2 КК України відносно головного лікаря Полтавського міського клінічного пологового будинку Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Удовицької Наталії Олегівни, лікаря Бережної Варвари Анатоліївни та інших винних осіб з пологового відділення по факту неналежного виконання ними професійних обов’язків, що мали місце під час прийняття пологів 10 квітня 2016 року.

Копії заяви та виписного епікризу додаємо для ознайомлення. 

Лікарі Полтавського міського пологового будинку скалічили новонародженого _1

Лікарі Полтавського міського пологового будинку скалічили новонародженого _3

Лікарі Полтавського міського пологового будинку скалічили новонародженого _5

Лікарі Полтавського міського пологового будинку скалічили новонародженого _7

Лікарі Полтавського міського пологового будинку скалічили новонародженого _9


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01