Луганський хор заспівав полтавцям твори Лисенка

ПОЛТАВА
05.02.2017, 09:36
Луганський хор заспівав полтавцям твори Лисенка

Концерт мішаного студентського хору Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка став для їх диригентів захистом диплому магістра.

В програмі пролунали твори українських та зарубіжних композиторів. Завершальною кульмінаційною точкою концерту стало виконання твору полтавського композитора, народного артиста України, диригента симфонічного оркестру Полтавського театру імені Гоголя Віталія Скакуна «Україна моя» для хору і солістів (солісти – студенти ІКМ Артем Захаров і Анжеліка Крошко).

Луганський хор заспівав полтавцям твори Лисенка_1

Сам захід пройшов у стінах Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та зібрав сотні містян.

Мішаний студентський хор існує 17 років. За цей час хоровий колектив презентував своє мистецтво не тільки у концертах інституту і університету: у спільних проектах із симфонічним оркестром Луганської обласної філармонії, де виконувалися «Реквієм» Г. Лагранжа, «Ода до радості» К. Шмида, «Курські пісні» Г. Свірідова та ін.; в конкурсах хорового мистецтва у Ялті, Камінці-Подольскому, Києві; в концертах до Днів української культури в Австрії – у Відені, Айзенштадті, Інсбруці, Граці, Лінці, де звучали «Реквієм» Моцарта, хор з 9-ї симфонії Бетховена.

Луганський хор заспівав полтавцям твори Лисенка_3

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Друге за розмірами місто Полтавщини стає енергостійким на тлі постійних ракетних ударів росіян. Усе завдяки підтримці небайдужих французів.
06:00
Полтава
Вірний син Полтавщини поліг смертю хоробрих у бою проти ворога на Східному фронті. Тепер він навічно присутній у лавах Небесного Воїнства.
вчора, 14:07
Полтава
Чергову сонячну електростанцію споруджують у Миргороді. Вона забезпечить нагальні потреби одного з об'єктів критичної інфраструктури.
вчора, 09:23
Полтава
Тільки у справах можна пізнати справжню сутність людини. Приклад влади Полтави показує, що містом керують перефарбовані зрадники.
03 травня, 14:45
Полтава
Попри те, що обласні чиновники обіцяли розчистити річище, водойма все більше стає схожою на відстійник. Куди поділи бюджетні кошти?
03 травня, 06:10
Полтава
Не минає і дня, щоби небайдужі мешканці Полтавського краю не надіслали на передову гуманітарний вантаж. Військо потребує харчів.
02 травня, 19:06