Ляшко звинуватив Порошенка в спільному бізнесі з російським олігархом

УКРАЇНА
28.07.2015, 06:46
Ляшко звинуватив Порошенка в спільному бізнесі з російським олігархом

Лідер Радикальної партії України Олег Ляшко представив факти співпраці Петра Порошенка з російським олігархом Костянтином Григоришиним.

«У той час, як Президент Порошенко розповідає всій країні про деолігархізації, завдяки його персональної підтримки російський олігарх Григоришин отримав сьогодні монопольний вплив на українську енергетику, що загрожує національній безпеці нашої держави. У той же час, компанія Порошенко має спільний бізнес з компаніями Григоришина », - написав Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Голова РПУ оприлюднив також документи з яких випливає, що в листопаді 2014 компанія Григоришина «Фондовий актив» придбала 25% акцій «Вінницяобленерго» за 112,7 мільйона гривень, і вже 21 січня 2015 «Фондовий актив» продала компанії Порошенка «Інвестиційний капітал Україна »25% акцій« Вінницяобленерго »за 7,7 мільйона гривень - на 105 млн гривень дешевше їх реальної вартості.

Ляшко звинуватив Порошенка в спільному бізнесі з російським олігархом_1

Саме в компанії «Інвестиційний капітал Україна» на керівних позиціях працювали працювали Валерія Гонтарєва, Володимир Демчишин, Дмитро Вовк, - зазначає Ляшко.

У зв'язку з цим, Ляшко поставив кілька запитань персонально Порошенко:

«Чи вважає він нормальним і моральним, що компанія Президента України веде спільний бізнес з російським олігархом в той час, коли Росія є країною-агресором, окупувала наш Крим і веде війну проти України на Донбасі?

Що натомість отримав російський олігарх Григоришин за те, що продав Порошенко актив на 105000000 гривень дешевше його реальної вартості?»

Ляшко звинуватив Порошенка в спільному бізнесі з російським олігархом_3

Глава РПУ вважає, що політика міністра енергетики Демчишина в зв'язці з російським олігархом Григоришиним вже призвела до вкрай небезпечного посилення енергетичної залежності України від Росії, загрожує обороноздатності і національної безпекцы України. У зв'язку з цим Олег Ляшко звернувся до Президента Порошенка, прем'єра Яценюка, секретаря РНБО Турчинова з вимогою невідкладно ініціювати засідання Ради нацбезпеки і оборони для розгляду питань національної безпеки.

«Енергетична безпека України - це одна з головних складових національної безпеки України. Призначення в енергетичні галузі людей російського олігарха Григоришина на тлі російської агресії - це величезна загроза національним інтересам України. Це так само, як Янукович призначав громадян Росії міністром оборони України та головою СБУ. Дивно, що ніхто з державних органів та вищих посадових осіб України не реагує на ці очевидні разючы факти »- резюмує Ляшко.