Машівський суддя Ряднина забув задекларувати елітний джип за 1.6 млн грн

ПОЛТАВА
12.09.2016, 09:55
Машівський суддя Ряднина забув задекларувати елітний джип за 1.6 млн грн

Горезвісний голова Машівського районного суду Василь Миколайович Ряднина приховав від держави ще один автомобіль преміум-класу. На цей раз машівчани відзняли незадекларований Рядниною Toyota Land Cruiser Pradо перед будівлею Машівського суду. Поряд – знак, що обмежує паркування, дозволяючи зупиняти тільки транспорт працівників суду.

Машівський суддя Ряднина забув задекларувати елітний джип за 1.6 млн грн_1

Вартість новенького Land Cruiser Pradо стартує від 987 240 UAH у мінімальній комплектації. «Підкачане» авто коштує в районі 1 640 688 UAH за даними офіційного дилеру Toyota в Києві.

Машівський суддя Ряднина забув задекларувати елітний джип за 1.6 млн грн_3

Цікаво, що Ряднина не задекларував розкішне авто ні на себе, ні на членів сім’ї. За даними декларації від 2014 року, заповненої головою суду 24 березня 2015 року, у графі «Відомості про транспортні засоби. Транспортні засоби, що перебувають у властності, в оренді чи на іншому праві користування декларанта», жодних автомобілів у Ряднини взагалі немає. 

Машівський суддя Ряднина забув задекларувати елітний джип за 1.6 млн грн_5

А на членів сімї записана іномарка Toyota Highlander 2011 року випуску. Орієнтовна вартість такої моделі б/у – від 24 до 40 тис $ за даними сайту auto.ria.com.

Машівський суддя Ряднина забув задекларувати елітний джип за 1.6 млн грн_7

Машівський суддя Ряднина забув задекларувати елітний джип за 1.6 млн грн_9

Та за власною інформацією й матеріалами, наданими ГО «Майдан Машівчини», відомо, що за Рядниною Василем Миколайовичем на минулий рік був зареєстрований цілий парк автомобілів. Достеменно відомо про володіння суддею такими іномарками:

1.Toyota Camry;

2.КІА Sorento;

3.Toyota Highlander;

4.Mitsubishi Pajero Wagon;

5. Ford Mondeo.

6.Honda Pilot

7.Chevrolet Epica

Станом на серпень 2015 на судді був зареєстрований автомобіль Toyota Highlander і Honda Pilot. Орієнтовна вартість кожного складає в районі 50 тис $. На цих автівках голова суду використовував два комплекти іменних номерів: державний ВІ 5555 ВТ та приватний Р7777В. Орієнтовна вартість номерів 6000 грн кожний.

БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ: Розкіш «бідного» судді та прокурора Ряднини

За генеральною довіреністю Ряднина експлуатував та продавав безліч автомобілів, а саме:

1.MERCEDES Vito – 2 шт.;

2.Toyota Camry;

3.Skoda Octavia – 2 шт.;

4.Mitsubishi Pajero Sport білого кольору – 2 шт. в 2013 році;

Також були зареєстровані автомобілі на дружину – прокурора Машівського району Ряднину В.В. та його покійну матір Ряднину Л.Л.

Були зареєстровані автомобілі на сина Ряднину Р.В. (LADA 8-ї моделі – 2 шт., Daewoo Lanos, Skoda Octavia) та інші.

Велика кількість автомобілів була зареєстрована на цивільного чоловіка доньки Голови Машівського районного суду Ряднини Юлії Василівни Скотаренка Олександра Олександровича.

В цілому через руки голови Машівського районного суду Ряднини В.М. його дружини прокурора прокуратури Машівського району Ряднини В.В., їх близьких родичів пройшло понад 200 автомобілів. Автомобілі змінюються три – чотири рази на рік у «сім’ї» Ряднин, зазначили машівські активісти та громадськість.

Звертаємо увагу правоохоронних органів та НАБУ щодо невідповідності даних у декларації та дійсного стану майна декларанта Василя Ряднини та членів його родини. Також зауважуємо на неможливості судді законним чином за задекларований дохід придбати таку кількість транспортних засобів. Просимо провести перевірку декларації посадовця за 2014-2016 роки та з’ясувати, яким чином голові суду вдалося бути власником автівок, вартість яких перевищує його доходи. 

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45