Мільярдер Жеваго програв суд самому собі

ПОЛТАВА
19.08.2016, 07:13

Полтавський нардеп, мільярдер Костянтин Жеваго оформив кредит сам у себе, а згодом програв суд самому собі. Про це повідомляє Народна рада міста Полтави.

Так ще в 2012 році, коли підприємство ТОВ «Ворскла Сталь» (засновником якого є Жеваго) оформило кредит з ПрАТ «Банк «Фінанси та Кредит» (власником якого є… також Жеваго). Усе ішло за задумом нардепа, та в 2015 році НБУ визнало ПрАТ «Банк «Фінанси та Кредит» банкрутом.

Мільярдер Жеваго програв суд самому собі_1

З об’єктивних причин через це в 2016 році між ПрАТ «Банк «Фінанси та кредит» і ТОВ «Ворскла Сталь» розпочались судові тяганини щодо повернення останнім коштів у сумі понад 168,3 мільйонів гривень.

18 серпня 2016 року суддею господарського суду Полтавської області Киричук О.А. було прийняте Рішення (Ухвала) щодо задоволення позову ПрАТ «Банк «Фінанси та Кредит» і стягнення заборгованості з ТОВ «Ворскла Сталь».

Мільярдер Жеваго програв суд самому собі_3

Нагадаємо, що ТОВ «Ворскла Сталь» є офіційним спонсором ФК «Ворскла». Можливо, у цьому полягає гумор Жеваго, президента футбольного клубу.

Мільярдер Жеваго програв суд самому собі_5

–Не було б так сумно, якби не той факт, що народний депутат ВР кількох скликань від Полтавщини Костянтин Валентинович Жеваго умисно не хоче повертати кредитні кошти разом із відсотками зі СВОГО підприємства до СВОГО збанкрутілого підприємства ПрАТ «Банк «Фінанси та Кредит». Це, у свою чергу, гроші українців, які були розміщені на депозитні рахунки, а потім втрачені. Простіше кажучи, вкрадені (НБУ заявив в СБУ про організовану злочинність у банку Жеваго),– зазначає Олег Підгорний, заступник голови Народної ради.

БІЛЬШЕ: НБУ ЗАЯВИВ В СБУ ПРО ОРГАНІЗОВАНУ ЗЛОЧИННІСТЬ У БАНКУ ЖЕВАГО

Але ТОВ «Ворскла Сталь» не поодиноке підприємство, яке не має бажання повертати кредитні кошти до ПрАТ «Банк «Фінанси та Кредит». Представники Ради наводять низку прикладів жевагівських неплатників, які отримали мільйонні кредити у 2015 році:

459 млн. грн. ПАТ «Херсонський завод карданних валів»;

3,1 млн. євро та 2 млн. 935 тис. 655 грн. ТОВ «Промінек»;

404 млн. грн. ПАТ «Стахановський вагонобудівний завод»;

203,1 млн. грн. ПАТ «ЗТФ «КрАЗ»;

242 млн. грн. та 7,1 млн. євро ПрАТ «Укренергозбут»;

8,9 млн. дол.. та 16,6 млн. євро ПрАТ «Росава»;

958,8 млн. грн. ПАТ «АвтоКрАЗ»;

190,1 млн. грн. та 2,59 млн. євро ТОВ «Прогрес Груп»;

9,6 млн. грн. ТОВ «Валса»;

406,2 млн. грн. ТОВ «ФК Факторинг»;

85,1 млн. грн. ТОВ «Торговий дім Вагонзавод»;

31,6 млн. грн., 16,6 млн. дол. та 20,4 млн. євро ТОВ «Залів-Метал»;

1,6 млн. дол. та 1,5 млн. євро ТОВ «Комсомольська когенераційна компанія»;

10,2 млн. грн., 17,3 млн. дол. та 18,3 млн. євро ТОВ «ТД «Р енд Р коммодітіз»;

74,3 млн. грн. ТОВ «ФК «ФК» Факторинг»;

68,8 млн. грн. ПАТ «Галичфарм»;

236,4 млн. грн. ТОВ «Восток-Руда».

– Виникає лише одне просте питання – чи має право Жеваго не повертати гроші? – риторично запитує Підгорний

Мільярдер Жеваго програв суд самому собі_7

Нагадаємо, «Останній Бастіон» писав про плани Жеваго побудувати новий гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) в безпосередній близькості до залягань радіоактивних речовин, що може спричинити екологічне лихо всеукраїнського масштабу.

ДОКЛАДНІШЕ ЧИТАЙТЕ: Над прірвою у житі: Біланівський ГЗК може стерти більше 5 тисячі людей на Полтавщині

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01