На головного редактора ГС «Останній Бастіон» Геннадія Сікалова вчиняється тиск з боку Полтавської обласної прокуратури

ПОЛТАВА
14.10.2014, 08:00
На головного редактора ГС «Останній Бастіон» Геннадія Сікалова вчиняється тиск з боку Полтавської обласної прокуратури

До рук редакції «Останнього Бастіону» потрапив лист, який наочно демонструє сьогоднішнє обличчя прокуратури Полтавської області і деяких народних обранців.

У листі йдеться, що прокуратура Полтавської області проводить перевірку за зверненням пана Юрія Бублика (чиї брудні справи неодноразову висвітлювались на нашому інформресурсі) щодо законності здійснення діяльності з видобування корисних копалин ВАТ «Яцино-Слобідський кар’єр піску» та з інших питань. Прокуратура просить надати в встановлений термін, окрім інших документів, інформацію щодо продажу піску ПАТ «Полтавське», яке у свою чергу є кредитором ВАТ «Яцино-Слобідський кар’єр піску» і належить дружині Геннадія Сікалова.

Вимога підписана безпосередньо заступником прокурора області Олегом Кириченко. Враховуючи, що ім’я останнього нещодавно з’явилось в одній із публікацій на нашому сайті (мат-ал «Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві»), то неважко зрозуміти, що таким чином йде тиск на головного редактора ГС «Останній Бастіон» через його сім’ю, тим самим порушуючи частину 2 статті 171 ККУ (Переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою). Мета тиску зрозуміла, адже дії заступника прокурора Полтавської області спрямовані на приховування фактів викладених у статті, та намагання уникнути покарання за порушення ст.ст. 15, 17, 18 та 25 КОДЕКСУ ПРОФЕСІЙНОЇ ЕТИКИ ТА ПОВЕДІНКИ ПРАЦІВНИКА ПРОКУРАТУРИ, що затверджено Наказом Генерального прокурора України від 28 листопада 2012 року № 123.

Варто зазначити, що через деякий час після публікації матеріалу до громадської спілки завітав представник прокуратури - старший прокурор Чернушенко, який мав дуже велике бажання зустрітись із керівником спілки або його головним редактором Геннадієм Сікаловим, з приводу публікації вище зазначеної статті. Зустріч відбулась того ж дня. Під час зустрічі прокурор запропонував зняти статтю з офіційного порталу та надати спростування, в іншому випадку, якщо ГС «Останній Бастіон» відмовиться то у її журналістів і в тому числі активістів, які причетні до спілки, виникнуть проблеми із правоохоронними органами. Нащо старший прокурор був проінформований, що час Януковщини пройшов.

Зважаючи на вище викладенні факти, ГС «Останній Бастіон» вже направив лист до УМВС України, ГПУ та СБУ з проханням розібратись в ситуації, припинити свавілля в прокуратурі Полтавської області та притягнути до кримінальної відповідальності заступника прокурора Полтавської області Кириченка О.В., який зловживаючи службовим становищем перешкоджає законній професійній діяльності журналістів, а саме проводить переслідування журналістів ГС «Останній Бастіон» за виконання ними своїх службових обов’язків та за критику в його адресу. 

На головного редактора ГС «Останній Бастіон» Геннадія Сікалова вчиняється тиск з боку Полтавської обласної прокуратури_1

На головного редактора ГС «Останній Бастіон» Геннадія Сікалова вчиняється тиск з боку Полтавської обласної прокуратури_3


Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00