«На східному фронті є зміни»: полтавцям презентували книгу волонтерки про війну

ПОЛТАВА
26.05.2017, 13:00
«На східному фронті є зміни»: полтавцям презентували книгу волонтерки про війну

Білоцерківська письменниця та волонтерка Ганна Ручай представила полтавцям власну книгу «На східному фронті є зміни». Ця книга – не героїзація війни чи її учасників з боку України, а показ буденності в окопах та з «розгрузкою».

Це опис брудного бліндажу на блок-пості й людей, яких обставини звели разом у тісному просторі ями, невміло перекритої колодами. Чимало уваги авторка приділила темі волонтерства. Справжнього і показного, життєво необхідного «туризму».

Авторці близька ця тема, оскільки не одну сотню кілометрів проїздила Донбасом: багато побачила та почула. Персонажі волонтерів романтичні, самовіддані й жалюгідні.

«На східному фронті є зміни»: полтавцям презентували книгу волонтерки про війну_1

Ганна Ручай зухвало «перекручує» назву роману класика світової літератури Ремарка, аби порушити тему «втраченого покоління» нашого часу. Тільки на відміну від німецьких хлопчиків, українські чоловіки не стали тим самим «втраченим поколінням» за 25 років незалежності України.

«На східному фронті є зміни»: полтавцям презентували книгу волонтерки про війну_3

Довідково: Ганна Ручай (Тамара Клюкіна) вчитель у п’ятому поколінні, кандидат педагогічних наук, заслужений тренер і діяч фізичної культури і спорту України, майстер спорту міжнародного класу, володар 4-го Дана карате Шото-кан вже встигла завоювати свого читача самобутніми виданнями – «Моя кохана відьма» (2005), «Відьмине кохання» (2006), «Жіночий бокс» (2008), «Школа № 13» (2009). Лауреат конкурсів «Коронація слова- 2008» та «Золотий лелека -2010». Проживає в Білій Церкві.

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
14:45
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
вчора, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
вчора, 14:56
Полтава
Жадібність і бажання легкої наживи до в'язниці можуть довести. Порушникам нерестової заборони це доводять до відома вже після затримання.
вчора, 08:23