Нацполіція почала знищення українців із інвалідів і пенсіонерів?

ПОЛТАВА
24.10.2016, 14:23

Стаття 3 Конституції України

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

Стаття 27 Конституції України

Кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави - захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань.

Постанова Кабміну від від 28 жовтня 2015 р. № 877 «Про затвердження Положення про Національну поліцію»

Пункти:

6) (Поліція) уживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров’ю фізичних осіб і публічній безпеці, що виникли внаслідок учинення кримінального, адміністративного правопорушення;

19) (Поліція) вживає всіх можливих заходів для надання невідкладної, зокрема домедичної і медичної, допомоги особам, які постраждали внаслідок кримінальних чи адміністративних правопорушень, нещасних випадків, а також особам, які опинилися в ситуації, небезпечній для їх життя чи здоров’я;

Також варто додати, що за гроші платників податків , зокрема й потерпілого, відбувалося навчання кадрів, які пройшли відбір у лави нової поліції. Зокрема, поліцейські мали курс Безпеки життєдіяльності. Це навчання, спрямоване на здобуття поліцейськими теоретичних знань та оволодіння практичними уміннями і навичками, необхідними для формування готовності до мінімізації і нейтралізації небезпек, що можуть загрожувати життю і здоров’ю поліцейського або інших осіб, а також збереженню матеріальних цінностей.

А ось яке визначення Поліції подає Вікіпедія:

Поліція призначена для захисту життя, здоров'я, прав і свобод громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства; для протидії злочинності, охорони громадського порядку, власності та для забезпечення громадської безпеки.

За всіма положеннями призначення поліції – саме захист життя і здоров’я людини. Це в теорії.

На тлі збільшення фінансування МВС України в 2017 році, працівники Нацполіції показують, що реформування міліції, як і реформування медицини, покликано на знищення українців і посилення внутрішнього контролю та цементування влади посадовою верхівкою.

Так у наступному році Кабмін збільшить видатки на Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України.

На МВС у бюджеті заклали 46,14 млрд грн. Для СБУ закладається у проекті бюджету на наступний рік 6,005 млрд грн. ГПУ отримає 4,65 млрд грн.

Коротко і тверезо. У країні 2,5 роки триває війна, окупована ледь не третина території.

Та Кабмін закладає видатки на армію менші, ніж видатки на карально-поліцейський апарат (суди, прокуратуру, поліцію, антикорупційні органи, СБУ, Державну службу охорони).

У той час, як видатки на карально-поліцейські органи зростають на 20%, фінансування освіти, культури медицини зростає лише на 10%, а якщо говорити лише про зарплати (без міжбюджетних трансфертів), то витрати у сфері освіти, медицини, науки та культури взагалі скорочуються на 12%;

Під приводом реформ відбувається розформування цілих систем (освітньої, медичної, правоохоронної, судової) і створення недоорганів із недофахівцями чи недослужбовцями.

«Останній Бастіон» уже викривав смертельні наслідки «потьомкінської реформи» в полтавській швидкій.

Більше читайте: Медична мафія Полтавщини відбілює корупційні схеми головлікаря швидкої Лавренка

Схоже, уряд не задоволений швидкістю вимирання населення, тому підкинув на допомогу медицині Національну поліцію. Ті з завзяттям взялися спроваджувати людей у небуття. Ще не стих розголос після побиття полтавськими поліцейськими пенсіонера, що торгував картоплею, заробляючи собі копійчину на життя, як поліцейські ледь не вбили пенсіонера-інваліда.

67-річний Віктор Іванович Ярмак має ІІ групу інвалідності через перенесений інфаркт у 1991 році та цукровий діабет.

Нацполіція почала знищення українців із інвалідів і пенсіонерів?_1

У п’ятницю 21 жовтня на вулиці Шевченка, поблизу Центрального ринку, йому стало зле: потемніло в очах, заклало вуха.

Інсуліну з собою Віктор Іванович не взяв. Але, на щастя, побачив перед собою аптеку.

Цю історію нам розповіла Надія Михайлівна, сестра судинної хірургії, що тоді була разом із Віктором Івановичем.

Щоб не спровокувати аварійну ситуацію, він зупинив авто на розі вул. Шевченка й Новий базар і якомога швидше пішов придбати ліки. Пенсіонер пробув в аптеці 4-5 хвилини. Коли він вийшов і пішов до свого авта, на нього вже чекали поліцейські.

Правоохоронці почали наполягати, що інвалід зупинився в недозволеному місці, тому має пред’явити документи, водійське посвідчення і сплатити штраф. Ярмак погодився з усім, але попросив викликати швидку, бо йому ставало ще гірше. Відчував сильне запаморочення, перед очима була пелена. Показавши документи, пенсіонер сказав, що має інвалідність і ще раз попросив викликати швидку. Натомість поліцейські попросили надати посвідчення інваліда. Отримавши його, почали кудись телефонувати і заявили, що Ярмак не має страхового полісу.

Оскільки машина патрульних стояла по той бік вулиці,поліцейські почали вимагати від хворого йти на другий бік вулиці з швидким рухом транспорту і без пішохідного переходу, щоб оформити протокол.

Віктор Ярмак знав, чим загрожує такий стан його здоров'я, а швидку ніхто не викликав, він почав благати поліцейських щоб дозволили йому самому поїхати в швидку (її будівля за хвилину їзди) в супроводі поліцейських. Ті погодилися. Приїхавши до швидкої пенсіонер ледь не втратив свідомість. Ярмак запросив поліцейських бути присутнім при констатуванні діагнозу лікарями. 

Нацполіція почала знищення українців із інвалідів і пенсіонерів?_3

ЕКГ Віктора Ярмака, зробленого лікарями швидкої.

Лікарі виміряли йому тиск – 200 на 120. Зависокий як для здорової людини, не те, щоб для інваліда, який переніс інфаркт і має слабкі судини.

Інтерв'ю з Віктором Ярмаком, де він переповідає подробиці зухвальства правоохоронців 

Медпрацівники поклали прибулого пацієнта на кушетку, вкололи 4 уколи – магнезії, дибазолу, димедролу, папаверину. Лікар попросив поліцейських вийти, бо Ярмаку був потрібний повний спокій на певний час. Але правоохоронці (прізвище одного Рубан, інший не представився) відмовилися залишити інваліда. Вони почали вимагати того поставити підписи на протоколі.

Нацполіція почала знищення українців із інвалідів і пенсіонерів?_5

Червоними овалами обведені 2 підписи Віктора Ярмака. Їх можна звірити з підписом на пенсійному посвідченні. 

Та отримавши бажане (ледь притомний Ярмак таки двічі підписався, це видно на протоколі), поліцейські взагалі переплюнули себе. Вони записали на протоколі, що він відмовився підписуватися в присутності двох свідків.

Чи треба казати, що жодних свідків ніхто в очі й не бачив. Це можуть підтвердити й усі лікарі, що працювали з хворим – додала Надія.

За всіма положеннями призначення поліції – саме захист життя і здоров’я людини. Це в теорії.

На практиці вже вчергове працівники Нацполіції показали зовсім інший приклад, ледь не вбивши пенсіонера-інваліда. Чи не задорогий цирк влаштовує МВС України за 46 млрд грн. наших із вами коштів на рік?

«Останній Бастіон» уважає, що події, які відбулися за участі «нової» поліції зі старими звичками загрожують суспільній безпеці. Як громадська спілка, відповідальна перед суспільством інституція, беремо ситуацію з Ярмаком Віктором Івановичем під свій юридичний супровід.

Нами подається заява про вчинення кримінального правопорушення відносно працівників поліції Полтавської області Рубана, та інших невстановлених поліцейських до Генеральної прокуратури за ч. 3 ст.15, ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України.

Вказана публікація не має мети дискредитувати усіх працівників поліції. 

Життя найвища цінність.

Що поліцейського, що інваліда.


Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23