Нацполіція проводить виїмку документів у фірми, причетної до розкрадання глини на Полтавщині

ПОЛТАВА
28.09.2017, 07:07

Національна поліція відучора проводить виїмку документів турецької фірми «Onur», яка несанкціоновано добуває корисні копалини на території Полтавської області під приводом реконструкції автодороги Київ – Харків – Довжанський. Причиною слідчих дій стали численні публікації «Останнього Бастіону» і наші звернення до правоохоронних органів.

Ми писали, що турецька компанія «Onur» здійснює незаконний видобуток корисних копалин під приводом забору ґрунту для виконання асфальторемонтних робіт в області. На прикладі договору з компанією «Захід-Інвест Груп» ми показали, як «Onur» заключає контракти з фірмами-прокладками. Останні крадуть копалини і продають їх туркам на потреби будівництва.

Нацполіція проводить виїмку документів у фірми, причетної до розкрадання глини на Полтавщині_1

Нацполіція проводить виїмку документів у фірми, причетної до розкрадання глини на Полтавщині_3

22 травня 2017 року «Onur» уклав договір на постачання ґрунту із ТОВ «Захід-Інвест Груп». 22 липня Штомпелівський сільський голова з депутатами заблокували машини «Захід-Інвест Груп» в кар’єрі у селі Коломійцеве Озеро Хорольського району. Фірма без погодження вивозила ґрунт і глину. Машини затримали.

Слідче відділення Хорольського відділу поліції відкрило кримінальну справу. Зараз тривають слідчі дії з встановлення осіб, які вели незаконний видобуток глини на території села, повідомили в Штомпелівській сільраді.

Активізація несанкціонованого видобутку та реалізації копалин пов’язана з наближенням компанії «Onur» до виконання автодорожніх робіт у Полтавському районі. За попередньою інформацією, на відсипку дорожнього полотна потрібно 1,5 млн куб. м. піску.

Наразі «ОБ» готує відеоматеріали про несанкціонований намив піску у Решетилівці. Пісок намивають із річки. Його поставляють як на будівництво автодороги, так і для продажу по районах і в Полтаві.

Раніше ми повідомляли, що для узаконення крадіжок корисних копалин був підроблений лист обласного Держгеокадастру

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27