Нові порушення виборчого законодавства: відзначилися Бублики і Мамай

ПОЛТАВА
10.07.2019, 08:47
Нові порушення виборчого законодавства: відзначилися Бублики і Мамай

Спостерігачі «Опори» зафіксували ряд порушень виборчого законодавства у ході агітації кандидатами-мажоритарниками.

На зміну хрестоматійній гречці прийшли концерти, лотереї та співочі конкурси з розіграшом цінних подарунків.

Особливо відзначилися брати Юрій та Олександр Бублики – кандидати в народні депутати по 144-му та 145-му округах.

Як ідеться у матеріалі «Опори», 6 липня в селі Ковалівка Полтавського району стараннями братів Бубликів пройшли щорічні «Купальські гуляння». Свято розпочалося близько 13 години на пляжі «Берег свободи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брати Бублики «забули» задекларувати автівки

На території пляжу було розміщено сцену з плакатами з зображенням братів Бубликів, намети з написами «Брати Бублики», а також мікроавтобус, який є пересувною громадською приймальнею Бубликів.

Нові порушення виборчого законодавства: відзначилися Бублики і Мамай_1

Нові порушення виборчого законодавства: відзначилися Бублики і Мамай_3

О 16 годині відбувся співочий конкурс «Караоке на майдані» за участі Ігоря Кондратюка. Переможці конкурсу отримали цінні подарунки, зокрема телевізор, електром’ясорубку та холодильник. Вручали подарунки безпосередньо брати Бублики.

Така роздача подарунків з юридичної точки зору виглядає сумнівною. Згідно з частиною 14 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Нові порушення виборчого законодавства: відзначилися Бублики і Мамай_5

Діями, що вказують на непрямий підкуп виборців, відзначився і Олександр Мамай – ще один кандидат по 144-му округу.

6 липня Мамай влаштував для полтавців святковий захід, під час якого відбувся розіграш цінних призів. Святкування відбулось на «Центральному пляжі» міста Полтави.

Розігрувались такі призи як три туристичних матраци та намети, шість спортивних м’ячів, три мангали, два смартфони та п’ятнадцять велосипедів. 

Нові порушення виборчого законодавства: відзначилися Бублики і Мамай_7

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06